Katrine Fredriksen

70 GRUNNER TIL Å FEIRE

Katrine Fredriksen
70 GRUNNER TIL Å FEIRE

Vi legger snart bak oss 70 år med Risa. Hvert eneste av disse årene var verd et jubileum i seg selv. Vi har brukt noen kroner på ulike markeringer, men tross alt spart i 70 år til dette. Det har vært verd hver eneste krone. Folk har hatt det gildt, vi har fått mange gode opplevelser sammen og vi har bygget videre på Risa-kulturen. Jubileumsturen til Salou var knallbra. Tusen takk til alle som var med og gjorde dette til en kjempe-opplevelse vi vil huske livet ut. 530 personer som oppfører seg så bra og bare har det gildt sammen er Ekta vare i praksis. Bedre blir det ikke. Vi er kommet styrket ut av jubileumsåret, og har en kultur som holder i 70 nye år – minst!

Vi har ikke bare festet i 2018. Vi har hatt høyt nivå på produksjonen, men har lagt bak oss 12 måneder uten H1 skader. Sykefraværet er også rekordlavt. For meg er dette det viktigste av alt. Det verste jeg kan oppleve som eier er at noen blir alvorlig skadet på jobb for Risa.

At vi nå vinner jobber utenfor kjerneområdene våre, Rogaland og Agder, viser at vi leverer der kunden forventer det beste. Jeg blir stolt når jeg ser arbeidet som blir gjort og stå-på-viljen til folk som jobber i reiseprosjektene våre. Det blir flere slike prosjekt i tiden framover, og vi skal sørge for at dere som reiser får gode arbeidsvilkår.

Markedet er bra på lang sikt, men det er fortsatt for lite prosjekter lokalt. Dermed 
kan vi få store svingninger i oppdragsmengde, noe som dessverre kan resultere 
i permitteringer. Men vi har vært i regionen i 70 år og skal uansett fortsette med det.


Vi har mange ansatte med lang og god erfaring, samtidig som nye folk med annerledes kompetanse ønsker å jobbe hos oss. Større og mer krevende prosjekter gjør at laget må ha bred kompetanse. Kunnskap og en sterk bedriftskultur er det viktigste vi har for å lykkes med de største jobbene.

Jubileumsåret går mot slutten. Nå starter hverdagen og sparingen til neste jubileumstur. Vi får håpe det ikke blir 70 år til. Heldigvis har vi vist i 70 år at vi er gode på hverdager. Det betyr færre fester og mer havrelefse. 2019 er et år vi skal høste av det vi har gjort i 2018. 

Neste år vil de fleste merke at det blir stadig mer digitale løsninger i Risa. Dette er en del av den nye hverdagen, så her er det bare å henge med. Fokuset nå er hardt arbeid, god drift, digitale løsninger, bedre marginer og ingen vekst i omsetning. 

Takk for et utrolig gildt år. Spesielt på turen til Salou fikk jeg møte mange av de dere er gift eller samboere med. Det er helt ubeskrivelig å se så mange kjekke mennesker kose seg som en del av «Risa-familien». Bruk julen til å ha det gildt sammen, det fortjener dere. Jeg gleder meg til året som kommer. 

Bjørn Risa
Kultursjef