Katrine Fredriksen

42 lærlinger, før tiden

Katrine Fredriksen
42 lærlinger, før tiden
Vidar Skarås, opplæringsleder.

Vidar Skarås, opplæringsleder.

Hvert år i slutten av august samles lærlingene i Risa AS, Rental.one og Bjørns hage og anlegg en liten uke på læringssenteret til Risa AS på Eikeland gård, hvor de oppholder seg, får undervisning og overnatter. Dette er et viktig satsingsområde for Risa og vi er stolte av at vi har økt antallet i år til 42 lovende lærlinger, mot 37 i fjor. 

Risas ledelse, med Bjørn Risa (Daglig leder), Erlend Fiskum (Direktør samferdsel) og Tommy Emil Karlsson (Direktør energi og industri), i tradisjonens tro, ønsket velkommen og gav lærlingen et godt innblikk
i hva Risa gjør, kulturen og forventninger for den kommende læretiden. 

Nytt slagord ble det også: «Før tiden». Bakgrunnen var at da eier Bjørn Risa skulle ønske velkommen opplevde han at lærlingene satt forventningsfulle og klare 5 min før tiden. Det lover godt, sier Bjørn. Klar, før tiden, til dagens økt vitner om gode holdninger.

Lærlingene tilbrakte en dag på anleggsrunde. Her fikk de sett i praksis legging av trekkerør ifm. tunneloppgradering OPS E39 Lyngdal – Flekkefjord. Videre besøkte de damanlegget i Åseral hvor de fikk
en god omvisning på damanlegget i Åseral i tillegg til en viktig introduksjon av HMS i praksis.

Rental.one, som forvalter maskinparken i Risa gruppen, med Svein Bø(Daglig leder), presenterte selskapet og sammen med ansatte gav lærlingene et godt innblikk i hva som kreves av vedlikehold på maskiner og utstyr. I tillegg stilte flere av våre gode leverandører opp med stand.

Siste dagen var det gjennomgang av prosjekt fra A til Å der flere ledere i Risa og stilte opp og hadde gjennomgang for å skape forståelse av hvordan prosjekt drives i Risa gruppen. Fjellavdelingen hadde demonstrasjon av ulike sprengstofftyper til glede for spenningssøkende lærlinger.

Bjørns hage og anlegg, som er gartneren i organisasjonen stilte opp og hadde gjennomgang av hvordan de jobber og viste frem litt av deres spesialutstyr for ulike jobber og hadde gjennomgang av diverse jordprøver.

Selvfølgelig ble det også tid til sosialt og aktiviteter, hvor vannscooterkjøring var på popularitetstoppen. Høydepunktet var når Kirsten og Bjørn Risa åpnet opp bakehuset og organiserte pizzabaking. Her bidro
alle, uansett matlagingsbakgrunn.