Katrine Fredriksen

Jeg er glad for å være tilbake

Katrine Fredriksen
Jeg er glad for å være tilbake

Det vi vet med sikkerhet at det er flest hverdager gjennom et år, hverdager med store svingninger og opp og nedturer. Vi vet også at etter vinter og mørketiden kommer våren med nytt liv og et vitne om at ting er i stadig endring. Det for meg gir motivasjon, livsglede og tro på fremtiden. Jeg blir motivert gjennom alle dere gode ansatte som gjør deres beste hver dag, er tett på, og sørger for at vi får det beste ut av alle. Vi er glade for at kursen er endret og farten er satt ned. Vi er rigget for en omsetning på 1,2 milliard som er en nedgang på 600 mill. i forhold til 2018. Vår kapasitet er dere som jobber for Risa hver dag. Vi er i en prosess hvor vi har fokus på spesielt risikostyring av selskapet. Det er urovekkende å se hvor dårlig styring selskapet har hatt og all risiko
vi har takket ja til, noe som gjør det nesten umulig å utføre så tøft prisede kontrakter. Vi skal i fremtiden sikre at vi ikke kommer i en slik situasjon igjen.

Vi opplever et uforutsigbart marked med kanselleringer, forskyvninger og en bransje med rekordhøyt tvistenivå. I tillegg må vi til og med bruke juridisk kompetanse etter at vi har blitt prekvalifisert og tildelt jobb, ref. Karmsundgata på 300 mill. som det på nåværende tidspunkt ikke er noen avklaring på. Dette gjør det særdeles vanskelig å tilpasse fart, sørge for å holde alle ansatte i jobb og fortsette den gode satsingen på lærlingene. I skrivende stund har vi dessverre vært nødt til å iverksette permitteringer. Vi håper at Statens vegvesen og fylket igangsetter litt hasteprosjekt for å holde hjulene i gang i regionen. 

Å være entreprenør er for spesielt interesserte, og vi må takle enorme svingninger. Jeg er kjempe fornøyd med å lede selskapet sammen med dere som nå skal være med å ta Risa opp på det nivået vi fortjener. Jeg er utålmodig, men vet at dette vil ta tid. Ny strategi er klar i uke 5 med en 5 års plan, vi spisser og skal bli bedre på måten vi jobber på. Fokus er inntjening, soliditet og ikke minst trimme opp prestasjonene i alle ledd. Målene skal være realistiske og konkrete, og vi skal forstå vår strategi. Kunder og omverden skal vite hvor de har Risa med alle våre 570 ansatte. «Risamodellen», hvor risikostyring og god prosjektstyring er i høysete, skal være Risa måten å jobbe på. Enkle beslutninger og enevelde er noe vi ikke skal ha, felleskapet styrer selskapet, det gir forutsigbarhet. Markedet er noe urolig, vi må bare holde all vår kompetansen i sving inntil de større og lokale jobbene kommer. Vi som leverandører vil bli utsolgt. 

Rental.one har omstilt seg bra, justert maskinparken i takt med markedet og ikke minst økt aktiviteten ut til eksternmarkedet. Sykefraværet i selskapet er rekordlavt, bra jobbet alle sammen. Bjørns hage og anlegg har fått inn en ny leder, unge krefter slipper til, og det skal bli spennende å følge.

Takk til alle ansatte, ektefeller, kunder og leverandører, for at dere er tålmodige bidragsytere for å få Risa dit vi fortjener.

Håper det blir noen myke og harde pakker til jul og ikke minste en flott tid med familien som betyr mye for oss alle.