anette wold

Lederen

anette wold
Lederen

2020 har vært mye opp og ned. Vi venta på at snøen skulle forsvinne, men så kom korona og endra på mye. Men så har det allikevel tatt seg opp utover året.

Kvitfjell og Tonstad er avslutta og vi har overlevert gode prosjekter til byggherrene. Demningen i Åseral er også ferdigstilt, men vi har igjen å drive litt tunnel og betongarbeid, men det skal være ferdig i løpet av våren 2021.

Vi har startet opp jobben på to nye vindparker. En i Tysvær og en på Buheii i Åseral. I Tysvær skal det reises 11 turbiner og på Buheii er det 19 turbiner som skal på plass i løpet a v 2021. Vi har kjørt skift på disse prosjektene for å bli klar med det meste før snøen stopper oss. Her er det full fokus på HMS, bra drift og vi vil levere god kvalitet.

Riving har doblet seg i forhold til 2019 og leverer gode resultater. Her ser vi potensialet for flere jobber, men da må vi se utenfor vårt nærområde.

Samlet sett så når vi budsjettmålene for 2020 og leverer et godt årsresultat over hele avdelingen. Fokuset vårt nå er å bli helt ferdig i Åseral og gjøre alt klart før snøen kommer i Tysvær og Buheii.

Vi har i 2020 hatt noen hendelser med stort potensiale for alvorlige skader. Det har heldigvis ikke ført til alvorlige personskader, men vi tar tak i dette og ser alvorlig på det og ikke minst vi gjør noe med det.

Dersom vi ser litt framover er det lite vindkraftutbygginger i energimarkedet. Men vi tror at det vil komme endel prosjekter innen vannkraft og de vil vi være med på. Når det gjelder riveprosjekter ser vi på hele landet. Jeg tror det er et stort potensial i det markedet og vi har opparbeidet oss viktig kompetanse på området gjennom mange år. Dette betyr med andre ord at vi må på reise utenfor Rogaland.

Markedet er for tiden usikkert. I verste fall kan det bli stramt i starten på 2021, men det vil ta seg opp og vi vil trenge gode folk og den gode kompetansen vi har bygget opp innen energisektoren.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere som virkelig står på for Risa! Det er imponerende det engasjementet dere viser. Det er tydelig at dere alle vil Risa sitt beste og det blir satt pris på.

God jul og godt nytt år til dere alle!

Tommy Emil Karlsson, direktør Anlegg


maskinSnø2.jpg
vindmölle2.jpg