anette wold

Lederen

anette wold
Lederen

Da var 2021 nesten over og vi kan se tilbake på et år som startet noe tregt. De tre første månedene i året var det stille, men etterpå har det tatt seg godt opp. Både våren, sommeren og høsten kom og gikk med fulle ordrebøker.

For starten av året 2022 kan vi se samme trend som starten i 2021, ordrebøkene skulle vært fullt opp litt mer. Men det skal ikke mye til for å endre på dette, om vi får en litt tidligere start i Mo i Rana på Svenningelv prosjektet så vippes det over til å være bra.

Resten av 2022 ser meget bra ut, med mange og store jobber som legger grunnlaget for stor bemanning på prosjektene i tillegg til mindre og like viktig prosjekter.

Vi har en god portefølje med mindre prosjekter utover året, men vi ser på muligheter til å få inn litt mer arbeid tidlig i 2022. Litt av årsaken til dette er at avd. Sirdal mer eller mindre stenger ned frem til april. Det er viktig at vi får alle mann i arbeid slik at vi unngår permitteringer. Videre satses det mer på fjellsikring, knusing og sprenging. Derfor investerer vi i nytt utstyr som borerigger, to nye grovknuseverk, ett finverk, to grovsorterer og en stacker. Det ene knuseverket er et hybrid verk som kan operere helt på strøm eller på diesel der det er eneste mulighet. Dette er et ledd i det grønne skiftet. I tillegg jobber vi med å skifte ut deler av bilparken til elektriske biler, til nå 13 stk.

Arbeidet med å tilpasse oss det grønne skiftet er godt i gang. Et av tiltakene er å utarbeide dokumentasjon som representerer produksjonen på hvert produkt som vi benytter selv eller selger til kunder. Dokumentasjonen gir informasjon om råstoffet, transporten og hvordan produktet er ferdig stilt. Sammenstillingen gir oss blant annet et resultat om produktets miljøpåvirkning.

Det grønne skiftet tar vi på det største alvor, men vi ser at bransjen har en vei å gå med å gjøre de rette vurderinger når det kommer til valg av pris vs. miljø. Da vinner som oftest pris fremfor miljø, dessverre. Jeg vil med dette takke alle som står på i Risa konsernet og ønske dere en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

Kato Risa, leder internproduksjon