anette wold

Ivar

anette wold
Ivar

Risa legger i disse dager siste hånd på en stor jobb for IVAR. Ny vannledning fra Langevatn til Fjermestad med kryssing av Edlandsvatnet nå i sommer.

Det eneste som gjenstår er trykktesting av ledningen. Alt er gjenlagt og ferdig, og det ser veldig bra ut. Kryssingen av Edlandsvatnet gikk som planlagt og vannledningen ligger på plass der den skal være. Vi har hatt et svært godt samarbeid med både byggherre og grunneiere, sier Gudmund Kvia som er prosjektleder for Risa. Men Risa er ikke ferdige med å legge vannledninger for IVAR. Vi er nå i gang med en ny etapp fra Engelsvåg ved Øksnevad til Grannes ventilkammer. Denne jobben fikk vi uten å være lavbyder. 18 kilometer med grøft skal graves og jobben skal være ferdig i slutten a v 2024.

«Det er den samme organisasjonen hos IVAR vi skal jobbe med og det har funka veldig bra så det er vi godt fornøyd med sier ,» Kvia. Utfordringene denne gangen er bland annet kryssing av RV44, myrterreng og områder med fornminner i nærheten av solasplitten. I tillegg må Figgjo elva krysses, og det kan bare gjøres mellom 1. juli og 1. september. «Vi har også en utfordring ved Skarsheigre kanalen på grunn av verna fugler som hekker i det området,» sier Gudmund.

En artig sak er at det skal graves gjennom tomta til Stangeland maskin. Her skal altså Risa inn i bakgården til Stangeland og grave. Totalt skal det legges 33 kilometer med vannledning og av dette har Risa ansvaret for 24 kilometer.