anette wold

En attraktiv læreplass

anette wold
En attraktiv læreplass

Risa er kjent for å satse stort på lærlinger og har et klart mål om at dette skal være 10% av arbeidsstokken. Det investeres mye tid og ressurser på rekruttering av nye lærlinger, blant annet med skolebesøk og yrkesmesser rundt i hele Norge.  

Gjennom engasjementet til Kathrine Lilleland og Svein Arild Tandrevoll, har Risa klart å nå ut til flere tusen ungdommer hvor de har presentert de ulike mulighetene i Risa.

Kathrine Lilleland poengterer at det er viktig å synliggjøre seg for ungdommene tidlig og vi starter med skolebesøk allerede fra 10. klasse for de elevene som er interessert i bransjen.  Ofte treffer vi flere av de samme elevene igjen både på vg1 og vg2 eller via utplassering. Dette gjør igjen at elvene blir godt kjent med oss og Risa som lærebedrift. 

Vi oppfordrer ungdommene vi møter til å utnytte utplasseringsmulighetene maksimalt og prøve ulike fagområder og bedrifter frem til de skal ta yrkesvalget. Risa sitt engasjement og innsats har gitt gode resultater og vi en attraktiv lærebedrift blant ungdommene. Årlig har vi rundt 80 elever i utplassering, og dette er en viktig del av rekrutteringen.

Veidrift og veivedlikeholdsfaget er et nytt lærefag som elevene kan velge etter endt skolegang og Einar Skavland, har vært en viktig bidragsyter til å gi elevene et godt innblikk i faget. Hans entusiasme og engasjement for drift og vedlikehold har smittet over på ungdommene og interessen har økt betraktelig de siste to årene.

Pr i dag har vi 5 lærlinger innenfor veidrift og veivedlikeholdsfaget fordelt på alle våre driftskontrakter.

Anleggsbransjen er preget av stadig større behov for faglært arbeidskraft, og Risa tar et stort ansvar for rekruttering og utvikling av nye fagarbeidere. Vårt mål er å tilby alle våre lærlinger fast jobb etter endt læretid under forutsetning at lærlingene er pliktoppfyllende og viser engasjement i læretiden.

Ole Johan Mæland

Å ha læreplass i Risa er attraktivt for elevene på Øksnevad VGS

Ole Johan Mæland, som er lærer på øksnevad VGS, er imponert over samarbeidet de har med Risa. På skolen er det fokus på å forberede elevene til arbeidslivet. Dette innebærer ikke bare faglig opplæring, men også å utvikle de sosiale og praktiske ferdighetene som er viktige på en arbeidsplass. Samarbeidet med Risa bidrar til å styrke denne forberedelsen, da elevene får muligheten til å jobbe i en reell arbeidssituasjon og lære av erfarne ansatte.

Dette gir dem en unik mulighet til å utvikle seg og bygge en solid karriere innenfor sitt fagområde. Risa er med på å forme og støtte oppunder den kommende generasjonen av fagarbeidere, og det er noe både skolen og elevene er svært takknemlige for.

Ole Johan Mæland er det svært viktig at elevene blir godt mottatt og fulgt opp når de kommer ut i utplassering og som lærlinger. Risa tar denne oppgaven på alvor, og det bidrar til å gi elevene en trygg og god opplevelse, sier Ole Johan. Han ser også viktigheten av å ha en god dialog med bedriftene for å sikre at elevene får den kompetansen de trenger for å lykkes i arbeidslivet.

Når elevene opplever at de blir verdsatt og ivaretatt hos Risa, gir det dem motivasjon og stolthet. Det gjør at de går på jobb med glede og engasjement, noe som igjen bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø og gode resultater for bedriften.