anette wold

ISVIK-PROSJEKTET

anette wold
ISVIK-PROSJEKTET

På Haugalandet er det god fart og vi har tatt turen til Isvik en flott høstdag i midten av oktober. Fredrik Økland er formann på Isvik-prosjektet. Det er et FMO-prosjekt (Forsterket Midt Oppmerking) på E134 for Statens vegvesen.

Fredrik Økland

Fredrik har jobbet 11 år i Risa. Han satt i nordnorge som grensejeger og lurte på hva han skulle gjøre når han var ferdig med tjenesten i forsvaret. Så dukket det opp en annonse fra Risa der de søkte etter folk. Og dermed fikk han jobb som maskinfører i Risa. Overgangen fra maskinfører til ansvar på Kvala utbyggingen gikk fort, maskinfører den ene da gen og formann neste dag. «Rosalyn Waaga var prosjektingeniør og hjalp meg mye i starten. Og nå er jeg formann på heltid og trives utrolig godt,» sier Fredrik.

I Isvik er det en strekning på ca. 3 km der det skal lages romlefelt og utvides litt av veien. Sykkel- og gangsti skal asfalteres og nytt autovern settes opp. I tillegg skal vi oppgradere VA for kommunen, sier Fredrik. Kabelgrøft på 3170 meter er ferdig gravd, kabler og rør skiftes ut. For å få dette gjort måtte vi ta opp gang- og sykkelstien som i sin tid ble bygget på dugnad.

Gang- og sykkelstien krysser flere bekker og der har vi fått laget provisoriske bruer som vi flytter ved behov. «Samarbeidet her med grunneierne har vært helt strålend,» sier Fredrik. «I denne koronaperioden har vi ikke hatt noe brakke siden vi ikke kunne holde avstand i denne.» «Det har dermed vært litt mindre sosialt i matpauser, men da kom en av grunneierne og tilbydde oss et hus som stod helt tomt.» «De har også gitt oss tilgang til deres tipper slik at vi får minimal transport av tippmasse.»

«Dette er en svært trafikkert strekning, og for ikke å hindre trafikken for mye har det vært ca. 2 mnd. med nattarbeid. Her har folka virkelig stått på,» sier en fornøyd formann.

Jan Christian Mortensen

Samarbeidet med SVV og Roberto Balzer har vært helt topp. Stor grad av tillit fra begge sider gjør at vi har kunnet jobbe effektivt og godt sammen.

Arbeidet startet opp i desember 2020 og etter planen skal det være ferdig 3. november. Det har kommet noen tilleggsbestillinger så det kan bli litt seinere. Fredrik kan ikke få skrytt nok av de ansatte, inkludert lærlingene, som har vært med på prosjektet.

Vi treffer en av dem, Lars Åkre Hauge som er førsteårs lærling. Han har tatt to år på anleggsteknikk og skal ha to år som lærling. Han trives kjempegodt som lærling i Risa.