anette wold

TOTALENTREPRISE GAUSEL STASJON -NÅDLANDSBRÅTET

anette wold
TOTALENTREPRISE GAUSEL STASJON  -NÅDLANDSBRÅTET

Når en skal i gang med et prosjekt som bussveien på Gausel må det planlegges godt. Kontrakt ble signert ioktober 2020, prosjektering og planlegging fram til oppstart mars 2021.

Jan Emil Reinertsen er prosjektleder og er svært fornøyd med hvordan forberedelsene ble gjennomført. «Med så mye trafikk i området er det viktig at vi har gode planer før vi begynner på jobben».

Jan Emil Reinertsen, prosjektleder.

Det har blitt bygget 900 meter med ny bussvei og to nye kulverter. Den 2. desember i år ble prosjektet overlevert til byggherren, Rogaland fylkeskommune. Seansen ble holdt ved Nådlansbeget kulvert som er en av de to kulvertene som har blitt bygget i prosjektet. Det har blitt bygget en forblending av rørspunt som på kveldstid blir belyst, inne i selve kulverten er noe av lokalhistorien fra Gausel preget inn i betongen og belyst. Risa har i denne kontrakten stått for både design av veggplater og belysing av spuntvegg og kulverter. Halvor Næss en anerkjent lysdesigner som bl.a. har lyssatt Fritz Røed skulpturpark har bistått Risa i dette arbeidet.

«Vi fikk oppdraget på løsning og ikke på pris, derfor har vi gjort litt ekstra for at anlegget skal framstå så fint som det gjør i dag,» sier Jan Emil. «Vi har hatt en viss frihet i utformingen noe som viser igjen på disse kulvertene, på støyskjermingen, trapper og rekkverk, jeg synes det har blitt skikkelig bra!»

Gjenbruk har vært viktig for oss og vi har brukt om igjen kantsteiner, naturstein og deler av veibanen. CO2 regnskap er ført fra dag én og viser alle CO2 besparelser ved beviste valg på materiell og utførelse.

På det meste har det vært ca. 40 personer involvert i prosjektet. Trafikk og faseplaner har blitt gjennomført slik at belastningen skal bli så liten som mulig. Byggherren har hatt en egen kontaktperson som jevnlig har informert naboer om planlagte arbeider både på egen hjemmeside, på facebook og direkte meldinger slik at det har vært en god dialog.

«Vi ønsker å vise igjen og gjøre det lille ekstra, sier Jan Emil og legger til at dette er det kjekkeste prosjektet han har hatt.»

Overtakelse av prosjektet.