anette wold

Dametur og juleverksted

anette wold
Dametur og juleverksted

Dametur i Risa skulle egentlig har starta for et par år siden, men vi fikk en pandemi som satte en effektiv stopper for det. Eller skal vi heller si en utsettelse. Nå er Risadamene i gang med årlige turer.

Første turen gikk til Ljosbu ved Ljosvatn, som er en liten hytte Risa familien har fått bygget. Den ligger ved et skjult, idyllisk tjern, med fin utsikt utover vannet.

Damene møtte opp på Eikeland gård og fra gården bar det ut på tur. Første etappe ble tilbakelagt med Landrover og 4hjuler. Neste etappe var til fots og ved Ljosbu var Efrim, som jobber på Eikeland Gård, klar med grillmat og bobler i nydelig vår-vær.

Etterpå var det tilbake til gården hvor vi fikk besøk av Tanja Uggerud som holdt et kjekt og innholdsrikt foredrag for oss. Utover kvelden var det godt sosialt lag og Bjørn var med som kokk og serverte oss pizza i pizzahuset.

Den som tok initiativet til dette var Kirsten Risa. Du treffer henne av og til i resepsjonen på Nærbø der hun møter deg med et godt smil.

Jeg hadde lyst å gjøre noe for å skape miljø blant oss damene i administrasjonen, da tenkte jeg at tur er en fin måte å bli bedre kjent på. Jeg har alltid vært glad i aktivitet og liker at det skjer ting.

Kirsten er fra Pollestad og allerede som 18 åring begynte hun å jobbe på treningssenter. «Det va meg og Jane Fonda» sier Kirsten med et smil. Men det var ikke lenge før Kirsten startet Jæren Sportssenter på Nærbø og hun drev dette i 20 år før hun solgte det.

Etablererskolen for kvinner i regi av Rogaland fylke var en kjempegod start for meg sier Kirsten. Utenom å drive treningssenter har hun og utdannelse som tannlegeassistent og hun er utdannet fotsoneterapeut og øreakupunktør.

Nå betegner hun seg selv som bondekjerring på Eikeland gård. Men her er det også mye å henge fingrene i. Det meste av møter i Risaregi blir holdt her, så det er som å drive et lite hotell. Men jeg har god hjelp av Vivian Nærland som jobber på kjøkkenet i kantina på Risa.

Selv med et så stramt program får vi tid til en årlig tur med damene i Risa.