RisaRoar Lindefjeld

1 million tonn masse til Fiskå Mølle

RisaRoar Lindefjeld
1 million tonn masse til Fiskå Mølle

Fra en provisorisk kai har Risa skipet ut 1 million tonn utfyllingsmasse til Fiskå Mølle på Jørpeland.

Dette er en såkalt Ragnar-løsning sier Åshild Gudmestad, og med det mener hun at det er Ragnar Lende som står bak kaien. Det er rett og slett en lekter som ligger 1/3 inn i fyllingen og er forankret der og fylt med sand og stein. I fronten er den støttet opp med påler.  Dette har fungert aldeles utmerket og vi skal fortsette med dette fram til jul 2016. Når det er ca. 750 meter igjen av tunnelen stopper vi utskipingen av masse.

*WCA_6838.jpg

Det som er igjen ønsker fylket å bruke som tildekking av forurensa masser i sjøen ved Hundvåg. Dette er gammel forurensing som ikke stammer fra tunellbyggingen. 

Av alt det som er skipet ut kommer ca. 500 000 tonn fra Hundvåg, resten kommer fra Implenia og T Stangeland sin del av prosjektet.

Det er Brødrene Nordbø som er mottaker av massen. På Fiskå Mølle fylles massen i sjø og et industriområde på 20 dekar økes til ca. 100 dekar. Når alt er ferdig vil det være fylt i ca. 1,5 millioner tonn i løpet av de to siste årene. Det er søkt om konsesjon for et oppdrettsanlegg for smolt.