RisaRoar Lindefjeld

HMS-pris til Risa

RisaRoar Lindefjeld
HMS-pris til Risa

Dette er en pris til alle som jobber i Risa, sa Trond Viding Tvedt etter at han hadde mottatt prisen.

Prisen er Statnetts HMS-pris, og ble utdelt under Høstkonferansen 8. november.
Formålet med prisen er «å rette søkelyset på og anerkjenne gode prestasjoner på områder som helse og arbeidsmiljø, klima, sikkerhet og HMS-beredskap».

”Dette er en pris som henger høyt, sier Auke Lont, CEO i Statnett. I fjor ble det ikke delt ut noen pris da vi ikke fant noen verdige mottakere. Vi ønsker å løfte fram våre leverandører, så i år gikk den til Risa.”

Fra venstre: Auke Lont, Eirik Rake og Trond Viding Tvedt

Foranledningen var ikke den beste, Risa fikk en alvorlig skade på en lærling som jobbet på Statnett kontrakten.

”At dette skulle skje med Risa var veldig uventa” sier Lont. ”Men dette har gitt en bedre relasjon mellom oss. Vi ser at Risa etter ulykken har jobbet ekstra dedikert med kulturbygging.”
I 2009 var det 700 ansatte i Statnett, og med den veksten som skulle komme var det viktig å satse på HMS. Nettutbyggingen har gått fra 1 milliard i 2009 til ca. 5 milliarder i 2015 og organisasjonen har vokst til 1300 ansatte. I årene fram mot 2020 vil utbyggingstakten nå nye høyder.

”Da vi giret opp i 2009 møtte vi en leverandørin-dustri som opererte på en helt annen måte med svært høye H-verdier. Men fra Risa fikk vi tilbakemeldinger på våre innspill som var gjensidig stimulerende. 

Jeg innser at vi kan ikke løse alt gjennom regler, vi må bygge en kultur, og Risa er en god eksponent for dette”, sier Auke Lont.

”Jeg inviterte noen av våre leverandører til å ta med seg noen fra organisasjonen som jobbet ute i prosjektene. Risa hadde med seg en ung mann, Salve Ådneram, som imponerte i dette møtet. Måten de kommuniserer på reflekterer tiden. Før Risa kom i møte hadde Trond lagt ut på facebook og Snap Chat hvor han skulle. Resultatet var at 200 ansatte i Risa visste hva som skulle skje. Dette er måten vi når ut på i dag. 
Dette er en viktig pris og en stor anerkjennelse til alle de som hver dag jobber for at vi skal ha en sikker og trygg arbeidsplass”, sier Trond V. Tvedt.

Dette er en pris som henger høyt
— Auke Lont, Statnett