RisaRoar Lindefjeld

Full gass hos anbud

RisaRoar Lindefjeld
Full gass hos anbud

 

 

 

I 2. etg. sitter det en gjeng som jobber og står på for at oppdragene skal komme inn til Risa. I den siste tiden har det gått veldig bra. Mange nye store og små prosjekt er resultatet av mye jobbing og lange dager.

Guttorm Gudmestad

Guttorm Gudmestad

Guttorm Gudmestad leder de åtte som utgjør anbudsavdelingen i Risa.Hittil i å har vi regnet på 300 prosjekt med verdi på ca. 5 milliarder mot 230 prosjekter, verdi 2,5 milliarder i 2015.Vi har vunnet ca. 25% av disse så her har alle virkelig stått på for å få inn jobb, sier Guttorm. Vi leverer i snitt ett anbud til dagen. Det er mange tall å holde styr på for en som ikke er så god med tall, sier Guttorm med et glimt i øyet. Jeg føler vi er i rute og på god vei med å fylle opp ordrereserven til kommende år. Etter en tøff start på 2016 med hard konkurranse har vi klart å snu oss om å vinne flere nye prosjekter. Guttorm trives i den travle hverdagen, men trenger en daglig trimtur for å sortere tallene.

 

 

Sven Harbo

Sven Harbo

Sven Harbo har jobbet med anbud i overkant av 2 år og trives godt med det. Tidligere jobbet han som driftsleder i Velde. Det er en spennende jobb der en virkelig får være med å bidra. Og vi er en skik-kelig god gjeng, sier Sven. Det er alltid litt spenning rett før en innlevering og noen ganger kan det bli vel mye. Vi hadde levert inn anbud på Bømlafjord tunnelen og jeg trodde alt var i orden og tenkte at nå blir det godt med helg. Men på lørdag fikk jeg beskjed om at det manglet noen papirer og da var jo gode råd dyre for anbudet skulle være levert på mandag klokka 09.00 i Sogndal. Men da tok jeg en tlf til far og spurte om ikke de skulle ta en tur til Sogndal for å besøke noen venner der. Jo det kunne de da. Så enden på visa ble at mine foreldre dro til Leikanger og ble med på anbudsåpningen. Vi fikk en kontrakt på 163 000 000. Så her trør alle til, sier Sven med et flir. For å kople av har jeg begynt i brannvesenet på Nærbø og i tillegg driver jeg som hobbymisjonær i Polen og Ukraina. Da kobler jeg av og lader batteriene til nye anbudsrunder, sier Sven.

 

 

Knut Helge Jonassen 

Knut Helge Jonassen 

Knut Helge Jonassen kommer fra Karmøy og begynte i anbudsavdelingen for 1 år siden. Jeg har jobbet i Risa i 5 ½ år, sist som anleggsleder. Jeg tror det er en stor fordel å ha jobbet i drift når en skal ha en jobb som dette. Det er enklere å sette seg inn i totaliteten i prosjektet når en har utført liknende jobber selv. 
Litt stress kan det jo bli i en slik jobb, men da stresser jeg godt ned i boblebadet etter endt dag på arbeid.

 

 

 

 

 

Jannike Edland

Jannike Edland

Jannike Edland bor på Nærbø og hun startet i anbudsavdelingen i 2008. Hun jobber som prosjektsekretær og har en nær dialog med Guttorm. Jannike har mange andre oppgaver i Risa og denne variasjonen er noe hun setter stor pris på. Det er viktig å følge med på prosjektene slik at alt er på plass når det skal leveres. Noen kunder har nå tatt i bruk digital levering i egne portaler som gjør levering av anbud enklere for oss, sier Jannike. Utenom jobben går det i håndball for familien Edland.

 

 

 

 

 

Glenn Eriksen

Glenn Eriksen

Glenn Eriksen har vært i Risa i 12 år, men ca. ett år i anbud. Her trives jeg godt og jeg kan tenke meg å fortsette her, sier Glenn. Til tider kan det være intenst, men spennende også. Jeg husker spesielt godt anbudene på Stokkalandsmarkå og Logistikksenteret til Bring. Det var mye godt teamarbeid der. 

 

 

 

 

 

Hans Arne Økland

Hans Arne Økland

 

Hans Arne Økland 

begynte i avdelingen i 2013 etter å ha jobbet i prosjekt på veg og energi. Det er viktig at vi leverer i denne enden. Dersom vi feiler blir det tørke i resten av selskapet så vi står på og leverer så godt vi kan, sier Hans Arne. Jeg ser en stor utvikling i Risa. Vi har gått fra å være en gravemaskinentreprenør til å bli en totalleve-randør. Det er en spennende utvikling. Hans Arne har en bakgrunn i forsvaret og da som FN soldat i Libanon. Dette har vært en utrolig viktig skole for meg og det har formet meg for livet, sier han. Når Hans Arne skal slappe av så går det i MC. Sjekk ut ”min gamle guzzi og jeg” ! Der er følgere i 50 land. 

 

 

Monica Liland-Vik 

Monica Liland-Vik

 

Monica Liland-Vik er jurist i Risa og jobber for hele selskapet. Når jeg banker på så er det som regel trøbbel, ler Monica. Det er spennende med anbud fordi her legges grunnlaget for det som skal skje videre og vi får være med å forme prosjektene.

Monica har jobbet 3 år for fylkesmannen og 5 år for Aker Solutions før hun kom til Risa.

 

 

 

 

 

 

Tommy Mæland

Tommy Mæland

Tommy Mæland er siste ansatte i anbud. Han har tidligere jobbet som håndmann, men er nettopp ferdig med teknisk fagskole. Her er trivselsfaktoren høy med bare gode folk så jeg trives kjempegodt, sier en blid Vigrestadbu. 

 

 

 

 

 

  

Lise Underhaug

Lise Underhaug

Lise Underhaug har vært i Risa i 10 år. Hun har vært innom mye forskjellig, men nå går det mye i anbud der hun bistår kalkulatørene og lager til anbudsdokumentasjonen. Jeg føler at det er en viktig jobb vi gjør her og noen ganger kjenner jeg på ansvaret, sier Lise. Da vi jobbet med Kirkheitunellen i Mandal ble det jobbet til langt på natt, men du så herlig da vi vant anbudet.