RisaRoar Lindefjeld

Risa i 3D

RisaRoar Lindefjeld
Risa i 3D

Skal vi henge med må vi tenke nytt og annerledes, sier Egil Rasmussen, prosjektutvikler i Risa.

Egil Rasmussen

Egil Rasmussen

Egil har bakgrunn fra Veidekke hvor han var i 13 år, utdanningen tok han på fagskolen og høgskolen i Stavanger og jobber i dag med prosjektutvikling. Vi er ved et veiskille mener Egil der tidlig involvering av entreprenør i samspillskontrakter blir vanligere. Vi ser også totalentreprise hvor entreprenør tar på seg alt eller deler av prosjekteringen. og da er bruken av 3D modeller helt nødvendige.

Eksempel på tidlig involvering er Kvilldal likeretter stasjon hvor Risa har inngått en samspillskontrakt med ABB der en jobber mot en enighet om en målpris. oppdragsgiver ønsker disse kontraktsformene for å oppnå prosjekter med mindre risiko, bedre fremdrift og gode løsninger

Egil er travelt opptatt med anbud for tiden. på dette prosjektet som jeg nå jobber med er det en kort beskrivelse over hva de skal bygge og hvor mange turbiner de skal ha og hvor disse skal stå.

Så er veldig mye opptil oss hvordan vi vil løse dette, sier Egil som i morgen drar til Oslo for å møte Statkraft. Konkurransen er hard med en lokal og tre nasjonale tilbydere, men jeg tror vi er der vi skal sier Egil.