Katrine Fredriksen

STOR INTERESSE FOR RISA

Katrine Fredriksen
STOR INTERESSE FOR RISA

Trond Viding Tvedt, adm. dir. i Risa, forteller om Risa til næringsledere under SR-Banks presentasjon av konjunkturbarometeret. 


Da Sparebank 1 SR-Bank presenterte konjunkturbarometeret for næringslivstopper i Rogaland i august, var Risa den eneste bedriften som var invitert til å holde foredrag. Og administrerende direktør Trond Viding Tvedt leverte varene.

– Det var spennende å komme så tett på en bedrift som er åpne og raust deler sine erfaringer med andre. Å være med i slike sammenhenger der mange av toppene i næringslivet i Rogaland er til stede, gir Risa et ansikt og et innblikk i hvordan arbeidshverdagen ser ut bak tall og analyser, sier Ingrid Ottesen, daglig leder i Bjørnson Organisasjonspsykologene. – Risa har brukt dårlige tider til å ruste seg for bedre tider. 

De har tatt inn over seg at framtiden ser annerledes ut og at det krever noe annet enn det bedriften var for noen år siden, sier hun.

Ingrid Ottesen, daglig leder i Bjørnson-psykologene, mener at næringslivet i Rogaland kan lære mye av Risa.

Ingrid Ottesen, daglig leder i Bjørnson-psykologene, mener at næringslivet i Rogaland kan lære mye av Risa.

Bjørnson Organisasjonspsykologene har samarbeidet med Risa om lederutvikling i flere år, og Ingrid og kollegene i Bjørnson kjenner Risa godt. Hun ser bedriften som et spennende eksempel på det å få til strategiske endringer, eller transformasjon, som hun kaller det. 

– Det handler om å ha tydelige mål og om mot til å ta konsekvensene av målene. Risa har en sterk og stødig kultur der lederne kommuniserer samme budskap – det jordnære, det ekte, det som virker. De har tatt tak i hele organisasjonen, drevet intern kompetanseheving blant annet gjennom Risa-skolen, investert i ny teknologi, tenkt nytt rundt bransjesamarbeid og ansatt stadig flere folk med høy utdannelse. Det er imponerende at en bedrift på 70 år tar grep og omstiller seg på en måte mange ikke klarer. Dette er et godt eksempel som store deler av næringslivet kan lære mye av, og Risa setter en høy standard ved å være så ærlige og åpne, sier hun.