Katrine Fredriksen

NYE VEIER OG KJENTE STIER

Katrine Fredriksen
NYE VEIER OG KJENTE STIER

Ryfast E05 Hundvågtunnelen er nettopp avsluttet. Det vil komme flere interessante samferdselsprosjekter framover.


Nei, vi skal ikke bare gå nye veier framover. Energiutbygging er ikke det eneste som er i vinden for tiden. De større veiutbyggings-prosjektene vrir seg mer mot totalentrepriser. Nå er nesten halvparten av veiprosjektene som vi regner på totalentrepriser. Tomte-utvikling i byggefelt samt vann- og avløpsarbeider for kommuner er også markeder med muligheter fremover.

Totalentrepriser på veiprosjekt innebærer at entreprenøren også får ansvar for prosjekteringen. Dette gir bedre rom for optimalisering av løsninger med tanke på drift og styring, og det gir færre mulige konfliktområder siden ansvaret i større grad blir liggende hos den utførende parten.

Nye Veier har tenkt å legge ut to store prosjekter på E39 i vårt distrikt. Dette er prosjekter jeg mener at vi bør prøve oss på. Byggingen av det nye sykehuset i Stavanger går nå snart inn i neste fase, hvor grunnarbeidene for selve hovedbyggene skal utføres. Med to kontrakter pågående inne på området, er vi godt med i forhold til de nye oppdragene. Rogfast og Haugalandspakken skal vi heller ikke glemme. Vi er nettopp blitt innstilt på et stort prosjekt på tunnelrehabilitering i Bergen. Bømlafjortunnelen avsluttes nå til jul og hele gjengen flyttes da rett over til Bergen. Det passer veldig bra.

Ellers regner jeg med at de fleste av dere som kjører mellom Nærbø og Stavanger har fått med dere at den nye sykkelstamveien langs motorveien er godt i gang i Risa-regi.

Selv om vi fortsatt vil ha flest lokale prosjekter, ser vi løpende på muligheter andre steder. Erfaringene med prosjektorganisering og en veldig fleksibel holdning blant medarbeiderne, gjør at vi ser få begrensinger. Ekta vare er gangbart over hele landet, og vi blir til stadighet forespurt om deltagelse i ulike prosjekter, både av norske og utenlandske firma som vil ha oss med. 

Ha en riktig god jul.

Erlend Fiskum
Samferdselsdirektør

Skjermbilde 2018-12-14 kl. 13.29.46.png