Katrine Fredriksen

FULLT TRØKK UNDER LÆRLINGEUKEN

Katrine Fredriksen
FULLT TRØKK UNDER LÆRLINGEUKEN

Samtlige 37 lærlinger bodde på Eikeland gård under lærlingeuka.


Siste uken i august var 37 lærlinger samlet til intensive og innholdsrike dager på Risas opplæringssenter på Eikeland gård. 

Til stede var store deler av Risas ledelse, og det startet tidlig onsdag morgen med innledning fra kultursjef Bjørn Risa og administrerende direktør Trond Viding Tvedt. Vidar Skarås, opplæringsansvarlig i Risa, forteller at tilstedeværelsen til ledere og eier betyr mye for lærlingene. – Det viser at de blir satt pris på, at Risa bryr seg om lærlingene og at også ledelsen engasjerer seg ved at de er med på de ulike aktivitetene og det sosiale. 

TETT PROGRAM
Programmet for uken bestod av faglig innhold, men også mye sosialt. En rød tråd for det faglige programmet var digitalisering, det kommende grønne skiftet, HMS og hensynet til ytre miljø og omgivelser rundt selskapet.  – Vi skal sikre at lærlingene raskest mulig blir integrert i kulturen vår og leverer Ekta vare, forteller adm.dir. Trond Viding Tvedt og får støtte av kultursjef og eier Bjørn Risa. 

Onsdagen var det omvisning på anleggene Titania og Rekefjord, samt grilling og vannaktiviteter. Torsdag var det duket for leverandørdag med stander som lærlingene kunne besøke og innlegg fra blant annet Risa Service. Tilstede var NAF med kollisjons- og promillesimulator, Statnett stod for treningsopplegg med bruk av VR-briller og det var vaksinering fra Bedriftshelsetjenesten. Under fredagens program fikk lærlingene være med på en gjennomgang av et prosjekt fra A til Å, og om kvelden var det pizzakonkurranse anført av kultursjefen selv, Bjørn Risa og hans kone Kirsten Risa. Takk til Kirsten som åpner opp bakehuset og tilrettelegger for aktivitet og bidrar ytterligere til god kulturbygging.

GODT SAMHOLD
Samtlige av de 37 lærlingene bodde på Eikeland gård denne uken og det var gode muligheter for å bli kjent med hverandre og ikke minst Risa som organisasjon. Opplæringsansvarlig Vidar Skarås påpeker at lærlingeuken er viktig for å få godt sosialt samhold og en viktig arena for lærlinger for å bli kjent med hverandre og lederne samt å dele erfaringer og forstå hvordan Risa er oppbygd. – Under lærlingeuken prøver vi å gi dem godt innblikk i hvordan hverdagen i Risa er og hvordan vi jobber. 

Synnøve Arnesen, personalkonsulent, bekrefter at lærlingeuken er viktig både for Risa og ikke minst lærlingene. – De får et innblikk i det faglige, i tillegg til at det er stort fokus på det sosiale både i forhold til miljø og det å bygge kultur.  

TO NYE FAG
Risa er en lærebedrift og opptatt av å ha lærlinger i forhold til rekruttering. Nytt for året var at to nye fag var representert blant Risas lærlinger, Bygg og IT. – Både IT- og tømreravdelingen er avdelinger vi holder på å bygge opp, som det satset på og som derfor blir større. Da er det helt naturlig at vi også tar opp lærlinger i disse to fagene, sier Synnøve Arnesen. 

De to årene lærlingene er hos Risa er den største og viktigste jobb-søknaden de gjør. Gjør de en god innsats her, er det stor sannsynlighet for at de er sikret jobb etter endt lærlingetid. – Vi gir ikke slipp på gode kandidater, bekrefter Vidar Skarås.