Katrine Fredriksen

LEDEREN

Katrine Fredriksen
LEDEREN
Bilder til web42.jpg

VI LÆRER HELE TIDEN
Jobbene vi gjør krever stadig mer av oss. Noen av markedene vi er i er preget av sterkt prispress. Det betyr at det blir stadig viktigere å planlegge prosjektene på en god og strukturert måte. Det gjelder på alle nivå, og her kan vi alle bli bedre. Det starter med meg, og dette er grunnen til at jeg sammen med ledergruppen har satt i gang et stort arbeid med å forbedre styringen av selskapet. Det gjelder både det overordnede styringssystemet vårt og ikke minst måten vi gjennomfører prosjektene på.  En av de største utfordringene i dette arbeidet er å få til løsninger som det faktisk går an å bruke, ikke minst der anleggsarbeidene foregår. Vi satser nå stort på digitale løsninger som skal være enkle å bruke. Dette er et arbeid som berører alle, og målet er blant annet bedre samordning av ulike aktiviteter på ulike nivå i organisasjonen vår. God styring er stikkordet, det er styring og oversikt som gjør at vi treffer godt med alt fra prising av jobbene, gjennomføring av prosjektene til god HMS.

Vi skal ha med oss den samme stoltheten over arbeidet vi gjør som vi alltid har hatt i Risa, men veien fram til det gode resultatet skal bli enda bedre styrt. Verre er det ikke, men vi må være innstilt på å lære noe nytt. Markedet krever det, ellers blir risikoen for å ikke lykkes for stor.

Det er her Ekta vare kommer til nytte enda en gang. Et godt eksempel er vindparkene vi bygger. Risa-kulturen blir lagt merke til på en positiv måte, fra nord til sør. Vi driver ofte i sårbar natur, med rikt dyreliv og gjerne også drikkevannskilder like i nærheten. Det er ikke rom for å gjøre feil, og vi følges av kritiske blikk over alt. Vi kan velge å bli irritert over dette, og det finnes eksempler på helt urimelig «overvåking» fra omgivelsene våre. Samtidig er dette verdens beste anledning til å lære og bli enda bedre. Det er slik framtiden vår blir, det er ikke aksept for selv de minste utslipp av olje, diesel eller avfall.  Vi må rett og slett lære av feil vi gjør og bli enda bedre. Også her er det en fordel med god planlegging, orden og ryddighet.

Vi måtte nylig sende ut permitteringsvarsel til mange av våre gode ansatte. Det samme har flere andre anleggsentreprenører måttet gjøre. Bakgrunnen er at det er lite oppdrag de neste månedene. Dette er noe av det vanskeligste vi gjør, jeg håper situasjonen er kortsiktig og at flere viktige jobber kommer på markedet slik at vi kan være i full drift igjen framover mot våren.

Jeg ønsker å takke alle dere som er med oss på den turen vi har startet, uten dere hadde vi ikke hatt alle de mulighetene vi har i dag.

Nyt juledagene i fred og ro sammen med familie og venner. Det finnes andre verdier som er minst like viktige som jobbprestasjoner og krav til prestasjon. Bruk fridagene til å finne den gode balansen, så ses vi igjen med overskudd, godt humør og ekte Risakultur.

Bilder til web95.jpg