anette wold

Rental.one - Ledende innenfor utleie av maskiner og utstyr

anette wold
Rental.one - Ledende innenfor utleie av maskiner og utstyr

I 2023 har vi opplevd økte kostnader og lavere marginer. Overkapasitet og generelt lavere aktivitet gjør konkurransen tøffere enn noensinne. Dette skjerper oss. Men det er økende aktivitet på verksted og service/ettermarked. Vi har ansatt en ny verkstedsjef på Nærbø, Steinar Ødemotland, dette vil frigjøre tid til Thor Stian Eik Hamre som også har ansvar for Sørlandet og Haugaland. Vi er også glade for å kunngjøre at vi i august 2024 flytter inn i et stort og moderne bygg på Gismarvik, som vil inneholde kontorer, verksted og utleie. Dette vil ikke bare gi oss bedre fasiliteter, men også muligheten til å øke aktiviteten og antall ansatte.

Markedet krever nye strategier og innovasjon for å opprettholde vår posisjon. Samtidig representerer det grønne skiftet en stor mulighet for oss. Vi er forberedt på å kunne levere utslippsfrie maskiner når etterspørselen er til stede. Imidlertid opplever bransjen usikkerhet rundt investeringer i infrastruktur og den raske utviklingen på dette området. Entreprenørene ønsker lengre kontrakter der utslippsfrie maskiner ikke bare er miljøvennlige, men også økonomisk gunstige.

Risikoen for å sitte igjen med utdaterte maskiner er høye i en tid med rask teknologisk utvikling.

Vi ser fremover og satser på å være en totalleverandør innenfor utleie av anleggsmaskiner og utstyr. Vårt fokus vil være på å tilby førsteklasses service og ettermarkedstjenester. Vi er stolte av å kunne kunngjøre at vi nå er leverandør av Reacton brannslukningsutstyr for maskiner. I tillegg til å montere dette utstyret er vi også sertifisert for å utføre pålagte kontroller. Vi kan sørge for at maskiner er utstyrt med det beste sikkerhetsutstyret.

For å håndtere den økende aktiviteten på bruktmarkedet inklusivt import/export vil vi også ansette en dedikert person for å håndtere disse oppgavene. Salg av brukt utstyr utgjør allerede en betydelig del av Rental.one sin virksomhet. Vi ønsker å utnytte og videreutvikle dette potensialet.

Til tross for utfordringene vi står overfor, er vi optimistiske og klar for å ta fatt på 2024. Vi ser frem til å levere førsteklasses utstyr og tjenester til våre kunder og samarbeidspartnere.

Utleie trenden er økende og vil være i vekst fremover slik jeg ser det.

Vi går inn i et nytt år og jeg ser fram til å jobbe sammen med gode medarbeidere og vår nye styreleder Ingrid Tjøsvold.

Gjennom vårt dedikerte og kompetente team vil vi fortsette å være en pålitelig partner innenfor utleiebransjen.

God Jul og Godt Nytt År til alle ansatte, kunder og samarbeidspartnere.

Kjetil Friestad

Daglig leder