anette wold

Avinor

anette wold
Avinor

Han stod på og gravde til han spydde og så tørket han seg rundt munnen og treiv spaden og fortsatte. Erlend Aksnes husker godt da Martin Mæland som fersk lærling var med på en liten jobb på sykehuset i Stavanger.

Etter en tid i Risa kjeledressen syntes Martin det var på tide med litt skule igjen. I lag med Sven Harbo som pådriver er han nå snart ferdig med teknisk fagskole. I dag er Martin Mæland formann og har ansvaret for rammeavtalene med Sola og Avinor. Dette er viktige avtaler for Risa som har vokst seg større under Martin og gjengen hans sitt arbeid.

Flyplassen er på enorme 3 600 mål så her er det store områder. Risa har hatt 25 ansatte på brøytekurs hos Avinor i tillegg er det en mengde med små og større jobber.

Martin sin gjeng har i løpet av den siste tiden utført en mengde jobber som f.eks: Fiksing av Sprukket betong på Apron 11 div terrorsikringer, arbeid i forbindelse med brannen og endel div små og store jobber.

7. januar i 2020 ble en spesiell dag for alle som jobbet på Sola flyplass. Klokka 17.00 begynte det å brenne i parkeringshuset. Da ringte Martin rundt til folkene sine og sa at de måtte holde seg klar i tilfellet det ble bruk for dem. Senere på kvelden ble det sannelig bruk for alle mann. I løpet av to timer var 2 lastebiler med tilsammen 1500 m gjerde på plass i lag med et mannskap på 12. «I løpet av natta fikk vi bygd om en stor grusplass til midlertidig parkeringsplass for de som skulle reise påfølgende dag. Den var ferdig før brannen var slukket», sier Martin stolt. Videre utover natten ble det utført avsperring og sikring av branntomten. «Her jobbet vi sammen med Stangeland som vi deler rammeavtalen med. Avinor gjorde en kjempejobb med organiseringen etter brannen for å tilrettelegge for reisende og gjorde mange smarte og strategiske valg.»

«Vi har beredskap og må stille prompte når det er behov for det. Dette er en type jobb som krever at vi er løsningsorienterte og hele tiden på tilbudssiden.»

avinor_grilling.jpg

«Kontrakten går fram til høsten 2021, og vi håper selvfølgelig på fornyelse på 5 nye år med godt samarbeid med avinor», sier Martin med overbevisning.

«For at vi skal gjøre en god jobb er det viktig at vi kjenner hverandre. Vi hadde en samling i juli på Heskestad der vi koste oss i lag med god mat og mye moro. Slik bygger vi et godt lag», legger Martin til.