anette wold

Lederen

anette wold
Lederen

2020 har vært et spesielt år for alle oss som jobber i Risa. Vi har slitt med inntjeningen i flere av de største prosjektene og måtte gjennomføre store nedskrivninger. Det er aldri kjekt å tape penger, og alt dette har vært krevende for oss alle. Vi har lenge sett mer i bakspeilet enn i frontvinduet. Nå er det på tide å se framover!

Endringene vi har gjort betyr at vi i dag har bedre styring på risikoen enn på lenge. Vi konsentrerer oss nå om jobber innenfor de opprinnelige kjerneområdene. Slik forholdene er i markedene er dette den beste måten å sikre arbeidsplasser og sunn inntjening. Jeg er komfortabel med situasjonen, og det viktigste er at Risa skal fortsette å være en trygg arbeidsplass for alle dere som står på og yter deres beste - hver eneste dag.

Når vi oppsummerer 2020 er det også mye positivt som er skjedd. Veivedlikehold har vært en opptur med spennende og lærerikt samarbeid med Nye Veier. Vi har også håp om fortgang i fylkeskommunene og Statens vegvesen sine prosjekter. Her har mye stått stille på grunn av omorganisering, men nå ser det ut til at det løsner. Det er endelig bestemt at Rogfast skal bygges, dette kommer til å bli bra for hele bransjen. Virksomheten i Rekefjord har fått nye eiere, de er nå en del av NOAH som er et selskap eid av Gjelsten. For Risa betyr dette mer arbeid med flere ansatte i Rekefjord.

Vi slår fast at ordreinngangen er større enn på denne tiden i fjor.

Vi har nå en gjeng prosjekt- og anleggsledere som i snitt har 14 års erfaring. Solid og bred erfaring er en viktig basis for skikkelig prosjektstyring der vi jobber godt med Risa-modellen. Risa-modellen er vår måte å sørge for høy kvalitet i alt vi gjør, fra anbudsfasen og helt til ferdigstillelse. Du vil høre mye om Risamodellen framover. Den korte versjonen er at dette er vår måte å gjennomføre prosjektene på. Risa-modellen er summen av Ekta vare, etikk og moral, verdiene våre og ikke minst systemene vi bruker for å styre og levere på beste måte.

Vi satser nå på å gi dere som allerede jobber her gode muligheter for utvikling og læring. Det er mye spennende på gang, og Risa skal være en god karrierevei for de som ønsker utfordringer.

Til slutt vil jeg takke dere alle for knallgod innsats. Jeg har sett mye god lojalitet og arbeidsmoral i en vanskelig tid. Det er dere som gjør at jeg har tro på framtiden. Vi håper og tror på et godt 2021 og gjør alt for å få inn nok arbeid til alle.

Jeg vil ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år. Ta godt vare på familien i denne spesielle tiden. Husk avstand, så er vi klar for en frisk start på 2021.