anette wold

Risamodellen

anette wold
Risamodellen

I Risa jobber vi etter Risamodellen. Det er en modell som er i stadig utvikling. For å si det enkelt så er utgangspunktet en prosjektstyrings modell der vi bruker Prince2 som en metode for styring av prosjekter. PRINCE2 står for Projects in Controlled Environments og er en internasjonal sertifisering for effektiv prosjektledelse. PRINCE2® er i dag ansett som den ledende prosjektmetoden i markedet. PRINCE2® kan skreddersys og tilpasses alle typer prosjekter og bransjer.

risaModellen.jpg

Risamodellen deler opp prosjektet i mindre og lettere kontrollerbare faser. I Risa er det 3 prosjekteiere. Det er Kato Risa, Tommy Emil Karlsson og Erlend Fiskum. Før markedsavdelingen går i gang med å regne anbud må de ha en godkjenning fra prosjekteierne. Når godkjenningen er klar, kan Kai Ove og hans folk gå i gang. Før tilbudet kan sendes har vi en beslutnings port (PB1) som må godkjennes a v prosjekteier, før tilbud kan sendes til kunde. Hensikten er å sikre at Risa påtar seg prosjekter under riktige forutsetninger, med best mulige betingelser. Vinner vi anbudet går det videre til kontraktsinngåelse. Så mobiliserer vi og starter opp prosjektet. Deretter er det utførelse og når jobben er gjort prosjektavslutning. Mellom alle faser er det beslutningsporter som skal godkjennes før en går videre.

Alt dette gjør vi for at Risa ikke skal gå inn i prosjekter som har for stor risiko. Risamodellen inneholder også elementer på kultur. Hvordan skal vi ha det i Risa? Dette er et kontinuerlig arbeid som vi har kommet et stykke på vei med, men som skal jobbens mye mer med neste år. Vi gjør dette for a t alle som jobber i Risa skal ha en trygg jobb og gå til og for at vi skal være en aktør i markedet i mange år framover.