anette wold

Vi satser på interne krefter

anette wold
Vi satser på interne krefter

Risa – en livslang arbeidsplass.

Vi er heldige som har så mange gode arbeidskollegaer i Risa. Hver enkelt ansatt er et unikt talent. Det som kjennetegner talenter er at de har noe de har anlegg for å bli veldig gode på. Vi har allerede hatt en visjon som heter at «vi gjør hverandre gode» i mange år. Talentutvikling er å gjøre hverandre gode, ved at hver enkelt får utvikle seg i tråd med evner og interesser.

Det er selvsagt opp til deg selv om du ønsker å sikte mot n ye muligheter eller rett og slett bli enda bedre på det en i da g jobber med. Begge deler er karriereutvikling. Nå videreutvikler vi «Risa-modellen». Der det å legge til rette for personlig utvikling er en viktig del. Samtidig er Risa-modellen mye mer. Det handler om å gjøre oppga vene riktig, styre risikoen på en god måte og ikke minst sørge for at vi har en trygg og sikker arbeidsplass.

Alt dette krever at folk er topp motiverte, trives på jobb, og ikke minst har fått god opplæring og vet hva de skal gjøre. Risamodellen kombinerer kulturen vår som vi kaller Ekta vare med god styring. Men, det holder ikke med gode systemer, vi må også sørge for at alle bruker løsningene og kunnskapen på en fornuftig måte. Vi har dessverre eksempler på at både ledere og ansatte gjør ting de vet er feil. Ikke av vond vilje, men fordi de syntes det var smart i akkurat den aktuelle situasjonen å gjøre noe vi egentlig hadde bestemt oss for var feil. Risa-modellen handler derfor også om a t systemene våre skal være lett tilgjengelige og oppleves som nyttige verktøy når vi løser oppgavene våre. Vi skal rett og slett sikre god etterlevelse.

Det går en rød tråd gjennom alt vi nå gjør – fra styrking av kulturen til talentskolen, oppbygging av systemer for å styre kvalitet, HMS og andre sider ved produksjonen. Skal vi nå målene våre er det viktig med kompetanse, og her har vi valgt å først og fremst satse på de gode folkene vi allerede har. Du trenger ikke å skifte arbeidsgiver for å utvikle deg, lære nye ting eller rett og slett jobbe med kollegaer som er opptatt av kvalitet og ryddighet. Prosjektene er kjernen i det meste av det vi holder på med. Vi har startet med å utvikle de som er allerede er i stillinger som prosjekt- og anleggsledere. Nå står resten for tur. Jeg gleder meg, det er lite som er mer givende enn å jobbe for at ansatte og ledere kan utvikle seg og bli enda bedre.