anette wold

Avdeling Sørlandet

anette wold
Avdeling Sørlandet

Vi ser mot en litt tynn vinter arbeidsmessig, sier Mads Hompland i Risa avd. Sørlandet. For tiden er det endel hytteutbygging og vi holder på med et flomsikringsprosjekt i sentrum av Tonstad.

Leif Jakob Træland er formann på flomsikringsjobben og han tar en prat med maskinfører Ruben Oliegreen om hvordan arbeidet går. Her har Risa hatt fem personer i sving fra midten av juni, og prosjektet skal være ferdig til jul i år.

Leif Jakob Træland og Ruben Oliegreen

«Vi har mudra og plastra en strekning på cirka 150 meter i elva like ved sentrum i Tonstad. I tillegg har vi laget en flomvoll mot jordene som går ned mot elva,» sier Leif Jakob. Vollen er cirka 330 meter lang og det legges membran og fiberduk i vollen. På innsiden av vollen holder Kim Erling Lindland og Ruben Hovland på å legge rør og lage pumpehus for å kunne drenere jordet dersom det skulle bli nødvendig.

Stein til plastring blir hentet fra Risa sitt brudd på Bjunes. Og mens vannet strømmer forbi maskinen legges steinene med forband i elvebredden.

Det er også lødd steinmur og lagd erosjonssikring. Langs elva er det laget en gangsti. Høyspentlinjen som krysser elva skal legges i bakken, dette er en jobb for Agder Energi.

Ellers går det mye i hytter, Sirdal er en av landets største hyttekommuner og der har Risa lenge hatt et godt samarbeid med blant annet Øystein Tjørhom på Tjørhomfjellet.

Kim Erling Lindland og Ruben Hovland

Fra venstre: Ole Johan Netland og Mads Hompland.