anette wold

Risa fikk rammeavtale med Hå kommune

anette wold
Risa fikk rammeavtale med Hå kommune

Dette har vi prøvd på i en årrekke og endelig lykkes vi, sier Martin Mæland. Med minst mulig margin har vi overtatt rammeavtalen for graving og for leveranse av masser. I tillegg har Risa også fått en rammeavtale på brøyting, fresing og strøing. «Det er gildt å få en slik avtale i vår kommune,» sier Martin Mæland som er anleggsleder for rammeavtalene.

Linn Jeanette Danielsen

Akkurat nå er det full gang med VA-sanering i Hå kommune. For tiden er det i Blåklokkeveien og i Torggata det foregår.

I Blåklokkeveien finner vi Linn Jeanette Danielsen (20) i ferd med å planere veien etter at nye rør er lagt ned. Hun har vært ansatt i Risa siden mai i år. Utdannelsen ble tatt på Tomb der hun gikk anleggsteknikk og deretter tok fagbrev som anleggsmaskinfører. Det er ikke så mange jenter som tar det yrkesvalget, men for Linn Jeanette var det et naturlig valg. «Jeg har aldri lekt med dokker. I stedet var jeg med far i verkstedet og hjalp til der. Far mente nok at jeg burde bli sveiser, men det var mer fristende med anleggsfaget».

Det er sanering av det gamle vann og avløpsanlegget som står på agendaen. Det gamle anlegget var såpass dårlig at det var på tide å skifte ut rørene. Det er og et ledd i flomvernet. Med større dimensjon på overvannsledningen skal den kunne stå imot en 200 årsflom.

Terje Lerbrekk

Den samme type arbeid blir utført på torget på Nærbø. Her treffer vi på prosjektleder i Hå kommune, Terje Lerbrekk som kan fortelle at de regner med å være ferdige i løpet av 2023. I Torggata ved biblioteket har de senket veien betraktelig slik at ved en eventuell flom vil vannet renne ned i bekken og ikke bli stående i veien og renne inn i kjelleren til folk.

På prosjektet er det både ansatte fra Risa og Hå Kommune. I Torggata er Diddas (Odd Harald Enåsen) i gang med å grave opp gamle rør for så å legge to nye spillvannsrør med 1600mm overvann flomsikring. Diddas har vært 17 år i Risa og mye på reis, så nå var det fantastisk å kunne utføre arbeidet i sin egen hjemkommune.