anette wold

Risa når ambisiøse mål

anette wold
Risa når ambisiøse mål

RISAs ambisiøse mål om redusere kvalitetskostnader fra ni millioner i 2020 til under fem milioner i 2021 nås.
«Som ett ledd i å forbedre kvaliteten på vårt arbeid, sikre at vi til enhver tid har fokus på god planlegging og ta vare på utstyr og maskiner så ble «Kvalitetskost kampanjen 2020» startet sist høst.

I løpet av 2021 satte vi oss ett ambisiøst mål med å få ned kostnader knyttet til uønskede hendelser. Vi skulle unngå hendelser som ofte skyldes uaktsomhet, dårlig planlegging og uvøren håndtering av maskiner og utstyr.

Vi skulle redusere relativt høye kostnader i 2020 på i overkant av 9millioner til under 5millioner i 2021. I skrivende stund (7. desember 2021) ligger vi veldig godt an til å nå målet. (Totalt 4,4mill per 1. desember)

Inn i 2022 skal vi være stolte over hva vi har fått til i 2021 og samtidig setter vi oss nytt mål med å redusere kvalitetskostnadene til under 4 millioner. Klarer vi det?

Kjetil Himle

Vi må bli bedre, sier Kjetil Himle HMSK leder i Risa. Vi jobber kontinuerlig mot et mål på null skader i Risa. Vi er ikke helt der ennå.2021 kunne vært bedre. Det har dessverre vært endel skader, og noen alvorlige. Vi skulle veldig gjerne vært disse foruten.

Det er ikke bare selve skaden som er ille nok for den det rammer, men det får så mange andre følger. Vi i Risa ønsker at alle skal komme like hele hjem fra arbeid hver dag og vi jobber hardt for å oppnå dette. Ca. 25 prosjekter er kartlagt i høst med tanke på risikoforståelse for å oppnå de resultatene vi ønsker.

Prosjektene våre har en god rutine på å utføre Sikker Jobb Analyser, og de sørger for at Personlig Sikkerhets Instruks (PSI) blir gjennomgått og signert. Vi må bare gjennomføre det vi har blitt enige om, og så må vi holde oss til prosedyrene og de risikoreduserende tiltakene vi har planlagt.

Kanskje det er noe med det jærske at vi må få ting gjort og så glemmer vi av og til å ta et steg tilbake å tenke oss om.

Elsie Grete Mæland

Elsie Grete Mæland, HMS rådgiver i Risa har hatt hovedansvaret for Stopp og Tenk-kampanjen som vi har kjørt nå i 2021, samt innføring av det obligatoriske sikkerhetskurset «Fareblind». Endring av etablerte mønster tar tid, men med stø kurs og en dose tålmodighet håper vi at vi på litt sikt skal få på plass en god sikkerhetskultur igjen.

Vi vil i 2022 introdusere en ny måte å vise resultatene våre på slik at alle kan følge med på hvordan vi ligger an gjennom et månedlig «speedometer».

HVO Peter Leander ser at det er viktig å ta tak nå slik at vi kan få stoppet denne trenden. Vi vil alle det samme: Skape en trygg og god arbeidsplass i Risa.