anette wold

Arve Skeie

anette wold
Arve Skeie

Skeie`n står det på døra på en knallrød Scania R650 V8. Det er bilen til Arve Skeie, som han nå har hatt i tre år og kjørt 197 000 kilometer med. Bilen ser nesten ny ut.

Det blir jo litt pussing i fritiden og innrømmer Arve. Litt polering har vel aldri skadet en bil. «Jeg liker at det er fint og i orden og at jeg kan være stolt av bilen når jeg kjører, derfor gjør jeg litt ekstra,» sier Arve.

Arve er 45 år og kommer fra Varhaug, han er gift og har to gutter på 4 og 9 år. Han har jobbet 12 år i Risa. Før det var han ansatt hos Reime og Lode, hvor han var servicemann og dreiv med oljeskift og dekkbytte på både person- og lastebiler. Han synes at dette var kjekt og da var neste steg langtransport med fisk fra Suldal. Men lange dager og mye reise tærte på og så ble det semitrailer hos Risa.

Scania har nok en stor stjerne hos Arve som også har kjørt Mercedes og Volvo. Bilen han kjører nå skal skiftes ut etter syv år. Så da er det fire år igjen før han får ny bil. «Det er helt fint for meg, sier Arve, jeg vet hva jeg har og er godt fornøyd med denne.» På fritiden går det i bil, da og. En svart Chevy pickup 2000 modell er sommerbil. Den blir IKKE brukt på vinteren i saltet. På sommeren er det campingvogn i Flekkefjord. Da denne ble dradd på veien var den og pickupen lengre enn flere semitrailere. «Vogntoget» var på 18 meter. Lengre enn mange semitrailere. Og den er ikke til salgs understreker Arve.