anette wold

Ove Ueland

anette wold
Ove Ueland

36 år uten fravær!! Er det mulig? Ja, det er Ove Ueland et bevis på.

Ove er 61 år gammel og har jobba 36 år i Risa som lastebilsjåfør med en liten periode på kontoret.

Han er kvikk på foten og stropper raskt fast en kontainer ramme på tralla på semien som han kjører. Jeg har lært meg å ta det litt mer med ro med årene. Det blir jo utrolig mange turer opp og ned av bilen gjennom snart 40 år, sier Ove. Jeg har alltid likt å kjøre stor bil og det synes jeg fortsatt er veldig kjekt, så jeg har ingen planer om å gi meg med det første. Helsa er det heller ingen problemer med. For det meste har Ove kjørt bil, men han hadde en periode på tre og ett halvt år der han var på kontoret. Da hadde han ansvaret for logistikken. Men da det ble mer og mer da ta var det på tide for Ove å sette seg i lastebilen igjen.

Ove begynte hos Reime og Lode som så mange andre i Risa. Men så ble han tipset av Arvid Risa om at det kunne være jobb hos Risa dermed var det gjort, og her har han blitt siden det. I disse 36 årene har det kun vært en hendelse hvor han måtte en tur i grøfta for å unngå en privatbil. Men ingen skader.

Lange dager har det til tider vært og Ove har to gutter med kona Tone som vi aner står bak logistikken på hjemmebanen. Tone jobber på Mega på Nærbø og jeg måtte jo spørre hvordan dette er mulig.

Det har til tider vært stritt, det må jeg innrømme, men vi fikk det til og det er kun en dag jeg husker at han var litt skral. Han kom hjem med migrene, men en paracet, en ibux og 20 min på benken så var han i gang igjen.

Ove legger ikke skjul på at han har ei kjekk kone som har tatt mye av støyten. Og når hun for ca. 10 år siden sa at nå skal vi kjøpe hytte måtte han bøye seg for det. Og det har ingen av de angret på. Det er et fristed i nærheten av Lyngdal som de begge er glade i.