anette wold

HAUGALANDET 2022

anette wold
HAUGALANDET 2022

Risa Haugalandet har i de siste årene vært på Husøy på Karmøy, men nå finner vi dem i en brakkerigg i Karmsundgata. Det er planer på gang som omfatter nytt bygg for Risa på Haugalandet.

Jon Erlend Sørhaug, prosjektleder.

For tiden er det full gass i Karmsundgata. Det største prosjektet som Risa har hatt i Nordfylket. Det var en trang fødsel med to anbud før jobben var i boks. Risa var på plass med maskiner og folk i starten av 2022, i en brakkerigg som ble kjøpt i Mo i Rana. Den er nå modernisert og inneholder nå alle kontorene til Risa Haugaland. Jobben er godt i gang med cirka 20 ansatte fra Risa pluss underleverandører. Risa skal bygge cirka en kilometer med firefelts vei med to bruer. Bruene er produsert i stål og kommer fra Mo i Rana. Men før veien kan legges er det enormt mye arbeid som skal gjøres i grunnen. Det er sanering av rør og kabler som foregår nå. Grøftene er sju meter på det dypeste, noe som kan by på utfordringer. «Men alle har gjort en strålende jobb slik at vi står med null personskader», sier Jon Erlend Sørhaug som er prosjektleder.

Byggherre er Rogaland Fylkeskommune og leder for byggherre er Renate Skien. Anleggsleder for Risa er Rosalyn Waaga. De er begge enige om at samarbeidet går godt i prosjektet.

«Dette er et prosjekt som jeg VILLE være med på,» sier Rosalyn Waaga «Dette sa jeg i 1986 da prosjektet først kom opp mens jeg jobbet i vegvesenet.»

«I et så stort og omfattende prosjekt er det selvsagt utfordringer, Vi har støtt på en del gamle kabler og rør under gravingen. Vi har og strømkabelen med hovedforsyningen av strøm til Haugesund by å ta hensyn til. I tillegg er det mye trafikk, legevakt, brannstasjon og to skoler som ligger inntil traseen,» sier Waaga.

«Det er viktig å ha en god kontakt med skolene, og dette er noe vi i Fylket har ansvaret for i samarbeid med Risa,» sier Renate Skien.

I tillegg til Karmsundgata har Risa prosjekter gående for Fagne (tidligere Haugaland Kraft). Vi lager en syv kilometer lang kabelgrøft og i tillegg har vi en rammeavtale med dem. Vi legger ny vannledning for Karmøy kommune på øvre Eide. Denne jobben skal være ferdig rundt årsskiftet. Dette er noe av det som skjer på Haugalandet.

Harry Sørenes

«Etter noen lange år med lite sosial aktivitet tenkte vi at nå må vi gjøre noe,» sier Jon Erlend Sørhaug. «Vi fikk hjelp av Holten Motorsport som satte opp en bilcross konkurranse for oss i Vikedal. Alle fikk en prøverunde og så var det et tellende heat. Harry Sørenes fikk en knapp seier med ett sekund på nestemann. Etter bilcrossen fikk vi levert god mat og vi hadde en flott og sosial kveld med gjengen her på brakka.»Harry Sørenes har vært omlag ett år i Risa.

Han er veldig opptatt av at ting skal være på stell, så hver dag spar han ut masse fra beltene og ellers så holdes maskinen rein og fin. Maskinen han overtok da han begynte i Risam hadde hatt noen tøffe tak. Da tok Harry likegodt og fiksa opp med ny maling på maskinen. Alt utført på fritiden. Han begynte som håndmann og han legger ikke skjul på at det har vært en stor fordel når han nå er maskinfører. «Alle burde egentlig starte som håndmann, da lærer du å bli en bedre maskinfører», sier Harry. Som en liten tilleggsinformasjon så vant Harry rallykjøringen under team-buildingen på Vikedal Motorcrossbanen. Han blir nå titulert som «Number One».

Avdeling Haugaland har fått ny økonomiansvarlig. Kristina Østrem Runic er 30 år og kommer fra Haugesund, men har jobbet med regnskap i Oslo de to siste årene på et advokatkontor. Hun har også jobbet med økonomi for et arkitektkontor. «Men nå var jeg klar for noe helt annet», sier Kristina. «Jeg var lei hjemmekontor og jeg savna kollegaer, venner og familie». Kristina begynte i Risa juni 2022 og hun har økonomiansvar for Risa avdeling Haugaland. «Det er mye å sette seg inn i, i en helt n y bransje, men jeg trives veldig godt,» sier Kristina.