anette wold

NY HMSK-SJEF I RISA.

anette wold
NY HMSK-SJEF I RISA.

1. september i år begynte Christina Maliska Schreiber i Risa som ny HMSK-sjef. Christina kommer fra oljeservice bransjen og har lang fartstid fra blant annet Baker Hughes og Interwell.

Christina har jobbet med både salg, produktutvikling, opplæring, markedsføring, kvalitetssikring og HMS. Og de siste årene har hun tatt etterutdanning innen ledelse og bærekraft, begge fag som interesserer henne mye og som hun håper å få utnyttet til det beste i Risa!

Oljebransjen har lenge satt standarden innenfor HMS i Norge og Christina tar med seg mye derifra, men ønsker ikke å overdrive. Jeg tar med meg systematikken og en del av verktøyene derfra og så ser jeg at i noen tilfeller har det nok tatt litt av i oljebransjen. Vi må ikke glemme framdriften i arbeidet. HMS og kvalitet fokus skal hjelpe oss til å bli sikrere, mer effektive og mer lønnsomme! Vi skal levere god kvalitet for våre kunder og stadig tilby mer bærekraftige løsninger som både teller positivt for miljøet, omdømme og lønnsomheten. Min visjon er å bidra til å utvikle en bærekraftig drift som tar Risa inn i en grønnere framtid og blir et av våre konkurransefortrinn, sier Christina. Vi må kople sammen HMS, samfunnsbidrag og økonomisk framdrift for å være best mulig rustet for framtiden og skape det vi kaller SUNN vekst. Jeg tror det er veldig viktig å formidle HVORFOR vi gjør som vi gjør, for å få med folk på laget og dra i samme retning. Folk trenger å vite hvorfor vi har prosedyrer, sjekklister, avviksrapportering, bærekraftpolitikk etc. Hoved motivasjonen er ofte at kunden/regelverket krever det for at vi skal få oppdrag og ikke minst for at du skal komme like hel og frisk hjem igjen etter jobb.

Jeg har et team med kjempeflinke folk som er spesialister på det de gjør for å unngå skader på folk, materiell og miljø.

Da jeg kom til Risa i september visste jeg lite om bransjen og om Risa, så jeg må bruke litt tid på å skjønne faget og arbeidsmetodikken innen DOV, Anlegg, Internproduksjon og Store prosjekt! Foreløpig har jeg bidratt med oppstarten av Bærekraft- analyse og strategi i ledergruppa, der vi nå har bestemt oss for å prioritere seks bærekraftsmål og er allerede i gang med å opplyse organisasjonen og omgivelsene rundt om dette arbeidet. Risa har allerede så mye spennende på gang som kan kobles opp mot Bærekraft! Jeg kan jo nevne fokuset på helse og trening, lærlingrekruttering, videreutdanning, digitalisering, elektrifisering, sensorteknologi, klimaskog, støtte til lokalidrett og samarbeid med forskningsinstitusjoner om utslippsfri byggeplass. Dennis Knarvik som er bærekraftansvarlig i Risa, vil jobbe videre med dette og sørge for at vi også jobber mot langsiktige mål og kan dokumentere dette ihht regelverket og ikke minst nyttiggjøre dette som et konkurransefortrinn ut mot våre kunder og fremtidig ansatte. Jeg blir stolt av å se hvordan Risa satser på det grønne skiftet.

Jeg synes det er spennende å lede folk og jeg har troen på å motivere for å få det beste ut av dem. Jeg ønsker å finne ut hva mine medarbeidere er gode på for så å foredle det. Jeg har hatt en til en samtaler med gjengen min og ledergruppa, og jeg må si at jeg er veldig inspirert av lederstilen til Bjørn Risa. Jeg synes han passer veldig godt inn i utsagnet «A true leader doesn’t have to be perfect but he needs to be inspiring!» Management by walking er en måte jeg ønsker å lede min avdeling på også. Jeg vil gå sammen med folkene i Risa og høre på dem for å få en forståelse av hvordan vi sammen kan gjøre Risa til en enda bedre arbeidsplass. Og da må jeg ut å besøke folk der det skjer! Det har vært en travel oppstart på Risa-bygget men nå skal jeg snart ta Bent på ordet og haike med en av bilene hans ut på et oppdrag.

Som etternavnet antyder så har Christina utenlandske røtter. En far fra Tsjekkia gir Maliska navnet og hun er gift med en som har tysk opprinnelse. Helt siden hun var ung har hest vært den store hobbyen på tross av at hun kommer fra at hjem der begge foreldrene er musikere i Stavanger Symfoniorkester. Jeg ble «tvunget» til å lære meg piano, men det ble ingen konsertpianist utav meg, smiler Christina. Nå er det mindre av hest og mer av tre barn og oppussing a v en bolig fra 1956 som fyller fritiden.