anette wold

STØYSKJERMAVDELINGEN PÅ OPPDRAG

anette wold
STØYSKJERMAVDELINGEN PÅ OPPDRAG

Når det bygges blir det støy og når en bor i nærheten av en trafikkert vei blir det støy. I Risa er det en avdeling som gjør noe med dette. Vi har en fin gjeng med tømrere som blant annet bygger støyskjermer.

Det meste blir prefabrikkert på Nærbø og så tatt med ut til de respektive byggesteder. I dag er det på Kåsen det skjer. Her har Risa et oppdrag med en undergang som ligger langs trafikkerte RV 44. Søylene er montert og Atle Skretting setter opp søyleelementene med hjelp av Kenneth Horpestad i Herredsvela transport.

«Det er viktig å måle riktig!!!!» sier Atle med et flir. Og her er det målt riktig, alle elementene passer som hånd i hanske! Dette er en forholdsvis liten vegg, men i Haugesund venter en vegg på 2000 m2. Det er støyskjerming i Karmsundsgata vi snakker om.

«Før vi kan montere er det mange timer med kapping og montering som må til, sier Atle,men jeg må jo si at det er montering som er det kjekkeste.»

Elementene som monteres på Kåsen er ca. 180 cm høye, 250 cm. breie og 200-300 kg tunge. Det er av de mindre elementene som produseres. Elementene kan være opp til fire meter høye. De er bygd opp med en kjerne i Rockwool med en vanntett duk og et nett for å hindre skade på isolasjonen. Alt «pakkes» inn i royalimpregnert treverk i forskjellige farger. Men det er ikke bare støyskjerming det går i for Atle og kollegaene hans. De har laget stakittgjerder, innredning til arbeidsbiler, brakkeutbedringer, sikringer for høyspentmaster og tak på venterom ved ferjekaier.