anette wold

2022 HAR VÆRT ET GODT ÅR FOR RISA

anette wold
2022 HAR VÆRT ET GODT ÅR FOR RISA

Lederne i Risa er enige om at 2022 har vært et godt år for selskapet.

Erlend Fiskum mener at det er det beste året han har hatt i sjefsstolen som anleggssjef. Da snakker vi ikke nødvendigvis bare om økonomi, men om samarbeid mellom avdelingene og en generell følelse av et godt år.

Fiskum som er leder av store prosjekter har allerede inne budsjettet for 2023, mens Kato Risa som leder anlegg og intern produksjon har 65% av sitt budsjett på plass, noe han er veldig komfortabel med.

Erlend Aksnes som er veidriftssjef, ser tilbake på 2022 med en historisk omsetning, noe som er svært gledelig når vi går inn i drift og vedlikehold (DOV) sitt 20. år. Prosjektene i DOV er langsiktige, ofte opp mot åtte år, noe som gir stor grad av forutsigbarhet.

I markedsavdelingen til Kai Tore Vatland er det høy aktivitet og ordrereserven er høyere enn forventet. Kai Tore sin avdeling er ansvarlig for å levere prosjekter til de tre andre resultatansvarlige avdelingene. Oppsummert har markedsavdelingen hatt et godt år med god fart. Det har vært gode prosesser og samarbeid i avdelingen. Men det er ikke bare pris det handler om, vekting på fremdrift og løsninger har det blitt mer av. Bærekraft er viktig og kommer til å bli enda viktigere fremover.

Markedsavdelingen er spent når det gjelder lokalmarkedet på bolig, næringsutbygging og lokale veianlegg for 2023. Det er mange som ønsker å vinne jobber i lokalmarkedet.

E6 Svenningelv – Lien, Rogfast og Jåttå bussvei er de store prosjektene i 2023 for avdelingen til Erlend Fiskum. Mens de jakter prosjekter for 2024 er situasjonen litt annerledes for Kato som har et noe kortere perspektiv. Erlend er leder for fire til seks store prosjekter, mens Kato har 30 til 40 prosjekter i året.

Det ser ut til a t det er mye jobb gjennom hele vinteren.

Erlend Aksnes er veldig glad for a t det endelig, etter mange år har kommet fa gbrev for veidrift. Dette har vi savnet lenge, men nå er det endelig på plass.

Men vi er avhengig av folk med realkompetanse for å få dette til å gå rundt. Vi kan ikke sette folk rett fra skolen inn i en brøytebil med sideploger. Dette krever lang erfaring og vi er glade for å ha flinke folk, men vi har plass til flere.

En positiv ting etter pandemien er at vi bruker Teams i en mye større grad enn før. Jeg kjenner folkene godt fra før og da er dette et fantastisk verktøy. Vi er spredd over store deler av Norge og sparer mye tid på Teamsmøter.

Vi vil benytte anledningen til å ønske alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR.