anette wold

Lederen

anette wold
Lederen

Bærekraft i Risa kultur.

Vi er godt ut i desember, aktiviteten har vært høy og det gledelige er at resultatet øker i tillegg. Vi ser at konkurransen er ekstremt høy i lokalmarkedet og det er vanskelig å få marginer ut av dette.

Anbudsavdelingen har hatt noen lange anbudsprosesser som er vanskelige å forutse når tildelingen kommer. Dette gir igjen utfordringer å kunne treffe på oppdra gsmengden for oss. Mange prosjekter har vi fått tildelt uten å være lavbyder, at kunden vekter vår kvalitet høyt forplikter at vi leverer som for ventet. I anbudssammenheng er bærekraft en del av arbeidet, vi er allerede godt i gang med omstillingen for å bidra til et mer bærekraftig samfunn både for oss og våre kunder.

Med ytre påvirkningsfaktorer som pandemi, krig og skyhøy inflasjon har vi nok av utfordringer å gripe fatt i. Organisasjonen vår er rigget for at dette er en del a v fremtiden, det gjelder å ryke på problemstillingen på en god måte. Viktigheten med å forstå risiko og muligheter er en del av et usikkert fremtidsbilde.

Vi skal være tilpasningsdyktige til enhver tid og sørge for at Risa har en bærekraftig konkurranse med de flinkeste folka. Det legges ned mye arbeid med kompetanseutvikling, dette gir muligheter for den ansatte og er verdifullt for selskapet. Unge talenter er et tiltak som bidrar med å bygge flinke folk internt hos oss. Flere av morgendagens ledere bygger vi internt.

For å kunne være med på de store infrastruktur prosjektene er vi avhengig av å få til godt samarbeid med norske entreprenører . Med vår gode kompetanse er vi med å skape en styrket konkurranse i markedet.

Vi har erfart at samspillkontrakter er med på å gjøre hverandre gode. Når det oppstår utfordringer løses dette under veis og vi unngår større konflikter. Nye kontraktsformer er med på å bidra til mindre konflikter. Jeg vil gjerne berømme både Rogaland fylkeskommune og Statens vegvesen som er pådriver til arbeidet, som for oss har blitt en positiv erfaring til vår kundeportefølje.

God planlegging, både av personell og maskiner er avgjørende for å oppnå optimal drift. For å oppnå gode resultat er det viktig med stort fokus på sikkerhet, fremdrift og økonomi. Resultatet er at vi sammen bygger god bedriftskultur og er Ekta Vare i arbeidet vi gjør.

Med å bygge stein for stein bygger vi et solid Risa med en økonomisk og bærekraftig fremtid. Vi skal fortsette å bygge en sterkere og mer solid bedriftskultur der trening og mental helse er i fokus. I Risa er vi en familie og vi tar vare på hverandre.

Med 550 ansatte som inkluderer 50 lærlinger er vi nå klar for å ryke på et spennende 2023. Vi har nesten fulle ordrebøker så mulighetene for å nå målene i 2023 er absolutt til stede. Bærekraftsmålene som ble innført i 2022 skal vi jobbe videre med neste år.

Med de beste folka skal vi tilrettelegge arbeidene med en moderne maskinpark. Arbeid og pågangsmot fra flinke og lojale ansatte verdsettes høyt. En vel fortjent juleferie er rett rundt hjørnet, og det er viktig at den nytes fullt ut med venner og familie. Jeg vil rette en stor takk til alle dere som står på hver dag for å nå tidsfrister og ferdigstille arbeid i prosjekter. Dere gjøre en knallbra jobb!

Takk for godt samarbeid til alle leverandører, og takk til alle kunder for tilliten dere gir oss. Vi ser frem til et videre godt samarbeid med dere.

Neste år skal vi feire 75 års jubileum, jeg ser frem til å feire dette sammen med dere.

Ønsker alle en god bærekraftig jul og nytt år!