LederØyvind GravåsLeder

Samarbeid gjør oss sterke

LederØyvind GravåsLeder
Samarbeid gjør oss sterke

Jeg vil takke alle kunder, naboer og alle dere som treffer oss rundt omkring på veiene for godt samarbeid i 2016. Og ikke minst takk til alle ansatte og selskapene vi leverer sammen med.

Vi har sørget for at vi går inn i et nytt år med optimisme og godt mot. Samspillet har vært godt, og det er jeg utrolig glad for. I trange tider blir det lett uenighet og konflikter.

Sånn har det ikke vært hos oss, vi har greid oss bra gjennom dette. Nå står vi sterkere enn på lenge. En periode var det mange mørke skyer i horisonten, men i juli snudde det. Vi vant mange jobber, og har nå god ordrereserve og mye å gjøre. Hard konkurranse gjør at det er lave priser i markedet, men vi skal vise at vi greier å levere gode tall etter hvert. 35 prosent nedgang de første seks månedene blir hardt å ta igjen, men på litt lengre sikt ser det bra ut. Ser vi på Risa-gruppen under ett er tallene rekordhøye.

Rendyrkingen av Risagruppen gir positive utslag. I 2016 startet vi opp Eikeland gård, som til å begynne med skal være et senter der lærlingene våre skal få trene seg under trygge forhold. Det er få ting som er så kjekt som å se entusiastiske ungdommer som er på vei inn i anleggsbransjen. Det var spesielt stas at samferdselsministeren var med under åpningen. Nå er planen å utvikle gården videre til et komplett kompetansesenter.

Av andre gode ting er det verd å glede seg stort over at Risa AS fikk tildelt Statnetts Sikkerpris for 2016. HMS angår hele bransjen, og det er kjekt å gå foran på et så viktig område. For meg som eier er det viktig at alle ansatte har trygge arbeidsplasser å gå til. En slik pris motiverer oss til å bli enda bedre på HMS.

Risa er ikke bare jobb, vi skal ha det gildt og. Folk koser seg på den årlige Risa-rocken. Det er viktig å gjøre noe som binder oss sammen, det gir god tilhørighet og styrker arbeidsmiljøet. Vi har enda mer kjekt i vente. I 2018 feirer Risa 70 år. Da blir det jubileumstur for alle ansatte.

Takk igjen for godt samarbeid og kjempegod innsats. Nå er det snart jul. Nyt god mat, fyr i peisen (hvis noen mangler ved så har jeg mye på Heskestad) og kos dere. Gleder meg allerede til 2. januar!

Bjørn Risa, Konsernsjef