Katrine Fredriksen

HER STARTER TALENTSKOLEN

Katrine Fredriksen
HER STARTER TALENTSKOLEN

Spente deltakere under oppstart av Talentskolen.


Risa har stort fokus på kompetanseheving og at kvalitetsstempelet Ekta vare skal skinne gjennom i alt som blir gjort. Talentskolen er en viktig del for å oppnå dette. 

25.oktober var 15 håndplukkede og forventningsfulle talenter samlet i Rongaren-lokalet hos Risa for oppstart på Talentskolen. Kultursjef, Bjørn Risa og personalsjef, Torill Sigurdsen ønsket velkommen sammen med resten av lederteamet. 

– I Risa ønsker vi å bygge god bedriftskultur, bygge kompetanse, satse og sette av tid og ressurser til hverandre slik at vi sammen kan høste noe i fremtiden. Under Talentskolen ønsker vi å vise dere nye muligheter og gi dere utfordringer, innleder Bjørn Risa. 

Talentskolen pågår over 17 kvelder og målet er å gi talentene innblikk i de ulike verdikjedene som er i Risa. Torill Sigurdsen, personalsjef i Risa, forteller at de kjører Talentskole blant annet for å øke kompetansen, gjøre folk tryggere og mer bevisste i sin rolle hos Risa, gjøre de rustet til forhandlinger og bygge gode ledere og godt nøkkelpersonell. 

Det er viktig å vise talentene de ulike arenaene og mulighetene det er i Risa og hele tiden jobbe mot å bli bedre og utvikle ansatte. – Vi har som mål at alle ansatte i Risa skal oppleve at de får mulighet til å utvikle seg i firmaet og, ikke minst, heve kompetansen sin. Dette er også noe som pushes fra ledelsen sin side, da vi har stort fokus på kvalitet, forteller Torill. 

Martin Heskestad, Silje Askvik og Jonny Ellertsen er deltakere på årets kull og er spente på det som skal skje. Silje er relativt ny hos Risa og har forventninger om å bli bedre kjent med bedriften og få overblikk over bransjen i løpet Talentskolen.  – Som prosjektøkonom sitter jeg inne på kontoret, og det blir kjekt å få innblikk i andre deler av organisasjonen og bli kjent med nye folk. Martin sier seg enig og gleder seg til å bli bedre kjent med Risa sin tenkemåte i forhold til drift.
– Det er ikke tvil om at Talentskolen er med på å styrke kompetansen og jeg har forventninger om at vi lærer ting vi kan ta med ut i jobbhverdagen. 

På spørsmål om hva de tenker om at Risa satser og har fokus på å øke kompetansen i organisasjonen er alle enige i at det er en vinn-vinn situasjon.  – Det gjør jobben min mer interessant. Jeg føler jeg blir satt pris på og at de ønsker å satse på meg. Da har jeg gjort noe riktig og det øker både motivasjon og arbeidslyst, forteller Jonny. – Absolutt, en er jo på jobb store deler av tiden sin og det og bli satt pris på å vite at bedriften ønsker at du skal oppnå mer er veldig bra, nikker og bekrefter Martin.