Katrine Fredriksen

LEDEREN

Katrine Fredriksen
LEDEREN

Det nærmer seg slutten på 2019, som på mange måter har vært et begivenhetsrikt år i Risa med opp og nedturer på flere områder. Vi satser på at de største svingningene nå er lagt bak oss, og at vi igjen kan rette blikket fremover og konsentrere oss om vårt hovedfokus; Vinne prosjekter og gjennomføre de med solid positiv margin.

Sommeren kom, og vi fikk tildelings brevet på Karmsundsgata på Haugalandet, med nye 300 million i ordrereserve.  Dessverre falt denne ut igjen av ulike årsaker. Statens vegvesen har lagt prosjektet på is inntil videre. For oss betydde det at anbud/marked var nødt til å intensivere arbeidet for å fylle opp med flere småjobber. Og så langt har vi stort sett lyktes med det, både på Jæren og på Haugalandet har aktiviteten vært relativt god i høst. Og vi har tilpasset oss et noe lavere aktivitetsnivå enn vi hadde i 2018. For neste år, kan det bli tøft det første kvartalet. Men samferdsels prosjektene i Rogaland og Agder står i kø hos Statens vegvesen, Nye Veier, SUS 2023, IVAR, kommunene osv. De må bare få de ut på markedet, så står vi klare. Mine forventninger er at når vi skriver sommeren 2020, har vi mer enn nok å gjøre.

For å lykkes fremover, både på kort og lang sikt, har vi satt trykk på hovedfokus skal være en god drift- og prosjektstyring. Enkelt, men også veldig utfordrende.

Men med gode og motiverte medarbeidere med høy kompetanse, er jeg sikker på at vi får det til på en ordentlig måte. Samtidig har vi nå «digitalisert» oss opp til et nivå som vi er tilfreds med, slik at vi også skal kunne hente ut synergiene av dette. Farten har vi tatt litt ned for å beholde god kontroll. Så får vi heller begynne å vokse sakte og kontrollert videre derifra. En forenkling og oppgradering av styrings systemet til «Risa’s prosjekteier modell» jobbes det også intensivt med i disse dager. Her er det Eirik Rake som er primus motor for å dra oss igjennom denne prosessen. Når det er på plass vil vi ha etablert «Risamodellen» som vil forenkle, strukturere og effektivisere måten vi driver våre prosjekt på.

Heldigvis, har vi også i år levert gode resultater på både HMS og sykefravær. Her er vi helt i toppsjiktet i vår bransje, og det skal vi fortsette med.

En lang og velfortjent juleferie står for døren. Jeg oppfordrer dere til å bruke den godt, og lade batteriene for det kommende året. Samtidig takker jeg for den arbeidsinnsatsen dere alle har lagt ned for Risa i året som gikk.

Med ønske om en god Jul og Godt nyttår.
Erlend Fiskum, anleggsdirektør Samferdsel.