Katrine Fredriksen

Risamodellen

Katrine Fredriksen
Risamodellen

Risa AS har i en lengre periode gjennomført et internt forbedringsprosjekt for prosjekteierskap. Prosjektet er nå inne i siste fase der Eirik Rake skal være prosjektleder. 

Hva går prosjektet ut på? 
Litt enkelt forklart så er det en tydeligere ansvarsfordeling mellom selskap(prosjekteier) og prosjekt (prosjektleder). I tillegg skal den nye modellen sikre at prosjektene er modne nok før de går over i neste fase.

Får det noe å si for de som arbeider ute på prosjekt?
Ja det får jeg virkelig håpe, hvis ikke har vi ikke lyktes. Målet er at vi i større grad evner å planlegge prosjektene og forutse utfordringer før de oppstår. På denne måten håper vi at det blir en mer forutsigbar drift.

Hvordan skal dere oppnå dette? 
Det utvikles tydelige beskrivelser på hvordan prosjektene skal gjennomføres. Modellen knyttes sammen med styringssystem og prosjektmodul i Steinbokken.

Hva er du avhengig av for at dette skal lykkes? 
I første omgang trenger jeg gode innspill på hva det er viktig at en slik modell inneholder. Vi ønsker å samle de beste delene av det gode prosjektarbeidet som allerede utføres i selskapet og lage en felles mal. En felles Risastandard skal sikre god kvalitet og effektive prosesser. Videre så er vi helt avhengig at alle følger de systemene som blir etablert. Ingen ting blir hugget i stein, og det legges opp til kontinuerlig forbedring. For at dette skal fungere er vi avhengig av systemet faktisk benyttes og at det meldes tilbake om noe ikke fungerer.

Når skal alt være ferdig? 
Målet er at alt er implementert innen utgangen av 2020. Det blir hektisk, vi her helt avhengig av at alle er med å bidrar positivt om vi skal nå dette.

Eirik Rake, HMSK sjef.