Katrine Fredriksen

MARKED

Katrine Fredriksen
MARKED

Anbud, marked og innkjøp

marked2.jpg

Vi i anbudsavdeling har som alltid hatt en travel høst med mange prosjekter som skal kalkuleres. Konkurransen om prosjektene og prisnivået er kanskje tøffere enn noensinne. Tilgangen på prosjekter derimot har vært bra gjennom hele året, men vi kunne selvsagt ønsket oss flere større lokale prosjekter. Dessverre er det mye som tyder på at vi også i 2020 vil få mindre tilgang av prosjekter i en slik størrelsesorden. Dette er mye grunnet splittingen av Statens vegvesen og utsettelse av Rogfast. De «lokale» Nye Veier prosjektene på E39 har også blitt utsatt, på grunn av diskusjon om bompengefinansiering.

Prisnivået og markedsituasjonen er det ikke så mye vi kan gjøre med, annet enn å tilpasse oss. Så vi må arbeide bedre og mer effektiv i alle ledd i vår «produksjonslinje» for å oppnå tilfredsstillende resultater. Det er noe jeg er helt sikker på at vi skal klare. 

For å tilpasse seg markedet vil det være viktig at ledelsen velger de rette prosjektene både lokalt og nasjonalt. Vi er i aller høyeste grad med i markedet innen vind, og det vil være et satsningsområde for oss i flere år fremover. 

Om det er strategisk riktig for oss, vil også større veiprosjekter utenfor Rogaland være aktuelle.

På innkjøpsavdelingen har vi i høst styrket oss med Beate Nærland, som vil arbeide sammen med Glenn Hole. Beate har jobbet i Risa i flere år og nå seneste som prosjektingeniør på Tasta. 

En stor del av vår omsetning er innkjøp av vare og tjenester, så det er veldig viktig at vi holder kontroll på kontrakter, rammeavtaler osv. Vi ønsker å opptre ryddig og strukturert ovenfor våre kunder og samarbeidspartnere.

Avslutningsvis vil jeg takke alle våre kunder og leverandører for godt samarbeid gjennom året. I tillegg vil jeg dra frem alle i avdelingen som har stått på og jobbet mange sene kvelder i løpet av året.

God Jul og godt nytt år.

Kai Tore Vatland, Markedssjef.