anette wold

FRA POLITIKKEN TIL RISA

anette wold
FRA POLITIKKEN TIL RISA

Marianne Gudmundson, leder for samfunnskontakt, kommunikasjon og strategi i Risa

Marianne Gudmundson har en imponerende bakgrunn og erfaring innen forskjellige felt. Hun begynte karrieren sin hos IBM i Glasgow, der hun jobbet med servere og nettverk i en periode før hun bestemte seg for å returnere til Norge. Etter å ha flyttet tilbake, begynte hun å jobbe i Rogalands avis, hvor hun var ansatt i fem år. Denne erfaringen ga henne et godt grunnlag for å forstå kommunikasjonsbransjen og dens ulike aspekter.

Etter jobben i Rogalands avis gikk Marianne videre til LO, hvor hun ble regionleder for Handel og Kontor i Agder og Rogaland. Her fikk hun muligheten til å jobbe med fagforeninger og representere arbeidstakere i ulike saker.

Etter sin tid i LO ønsket Marianne å involvere seg enda mer direkte i politikken. Hun ble varafylkesordfører i fire år før hun ble fylkesordfører i 2019. Dette var en viktig posisjon hvor hun kunne påvirke politikken på fylkesnivå og bidra til utviklingen av Rogaland.

Som fylkesordfører hadde Gudmundson en spesiell opplevelse da hun møtte Bjørn Risa for første gang. Hun fikk kjeft av Bjørn for håndteringen av yrkesopplæringen i fylket. Han mente at snittet var for høyt og at de derfor gikk glipp av mange gode håndverkere. Dette gjorde et sterkt inntrykk på henne, og som fylkesordfører jobbet hun for å forbedre yrkesopplæringen og heve nivået til å være blant de beste i Norge. Det lykkes hun med.

«Etter å ha blitt introdusert for Risa sin bedriftskultur og verdier, ble jeg imponert og interessert i å jobbe for selskapet. Bjørn Risa tilbød meg muligheten til å bli en del av Risa-teamet, og jeg tok denne muligheten med glede,» sier Marianne. Hun ser på det som spennende å være med på å bygge landet på en direkte måte og tror at hennes politiske erfaring og nettverk vil være til nytte i hennes nye rolle. Hun spilte også en viktig rolle i å tilrettelegge et møte mellom Risa og LO-leder Peggy Hessen Følsvik, som resulterte i at Risa fikk på plass en tariffavtale.

På fritiden er Marianne aktiv med crossfit, klatring og matlaging. Disse interessene passer godt inn i Risa sin satsing på en aktiv livsstil og trening. Hun er mer skeptisk til aktiviteten som preger vintermånedene, nemlig isbading. «Når det kommer til kaldt vann, er jeg en pyse. Bjørn mener det kun sitter i hodet. Heldigvis liker jeg utfordringer», humrer Marianne.

Marianne har hatt en imponerende karriere med lederstillinger de siste 18 årene og har oppnådd mye i forskjellige arbeidsfelt. Med hennes erfaring innen kommunikasjon, ledelse og politikk, vil hun være en sterk ressurs for Risa. Hun ser frem til å jobbe i en bedrift som fokuserer på bærekraftig utvikling og å bygge landet på en effektiv måte.