anette wold

KOMPETANSEBYGGING I 17 ÅR

anette wold
KOMPETANSEBYGGING I 17 ÅR

Torill Sigurdsen har vært ansatt i Risa i 17 år. Før hun begynte i Risa, jobbet hun hele 25 år i Gilde, der hun startet som 17-åring. Her tok hun utdannelse over flere år, og jobbet seg opp til personalsjef. Torill minnes med glede de lærerike årene hun tilbrakte i Gilde, der hun fikk stadig mer ansvar takket være egeninnsats og en god sjef som hadde troen på henne.

Overgangen fra Gilde til Risa ble imidlertid stor for Torill. Hun ble møtt med en beslutningsvei som var mye kortere enn det hun var vant til. Et minneverdig øyeblikk var da hun skulle presentere to forskjellige personalsystemer for lederen Bjørn Risa. Torill hadde forberedt seg grundig for her var det snakk mye penger som skulle investeres. Hun gikk inn i møtet med en klar tanke om å selge inn det hun mente var det beste systemet.

Hun introduserte systemene som et «Lada-system» og et «Mercedes-system». Bjørn avbrøt raskt presentasjonen og spurte Torill hva hun selv ville gå for. Uten å nøle svarte hun "Mercedes", og det var da klart at dette var avgjørelsen. I et selskap som Gilde ville denne avgjørelsen tatt tid, men hos Risa tok det mindre enn fem minutter å få saken avklart.

I dag er det nærmere 600 ansatte i selskapet, og Torill er dedikert til å sikre at alle har en god arbeidsplass. En av hennes største lidenskaper er kompetansebygging. For henne er det viktig å sørge for at alle ansatte har mulighet til å utvikle seg og vokse i sin karriere.

For å fremme dette har Torill initiert talentskolen og unge talenter-programmet. Talentskolen tilbyr opplæring og utvikling for ansatte som ønsker å videreutvikle seg innen ulike områder. Unge talenter-programmeter er forbeholdt en utvalgt gruppe som har ambisjoner om å nå toppledelsen i Risa. Interesserte kan enten søke selv eller bli nominert av en leder. Siste kompetanseløpet som startet nå i november, er for produktive ledere både i BHA, Rental One og Risa. Ledertreningen er med fysiske oppmøte, og «lekser» digitalt mellom møtene.

«Vi har vi stor tro på denne modellen», sier Torill.

Hun ser tilbake på de 17 årene i Risa som en uforglemmelig reise og gleder seg til fortsettelsen. Hun har opplevd mange utfordringer og suksesser og har vært en viktig bidragsyter til selskapets vekst og utvikling. Hun ønsker å gi Bjørn en blomst for den lederen han har vært i både solskinn og storm.

Som personalsjef sørger Torill for at alle ansatte i Risa har en god arbeidsplass og muligheten til å utvikle seg. Gjennom talentskolen og unge talenter-programmet sikrer hun at selskapet har en jevn strøm av kompetente medarbeidere som er klare for nye utfordringer.

Torill har ikke tenkt å roe an ned. Her er det full fart og stort engasjement for å videreutvikle de ansatte og Risa. «Det er i fremtiden vi skal være, og da må vi være rustet til å møte nye krav og regler. Kompetanseheving er og blir utrolig viktig. Bærekrafts mål nr. 4 tar vi på alvor», konstaterer personalsjefen i Risa.