anette wold

LÆRLINGER I RISA

anette wold
LÆRLINGER I RISA

I Risa har vi stort fokus på kompetanseheving og videreutvikling av egne ansatte, og denne satsningen starter allerede med våre lærlinger. I løpet av årene Risa har vært lærebedrift har vi veiledet 250 lærlinger til å fullføre å bestå fagbrev. 110 av disse er fortsatt en del av Risafamilien og flere har videreutviklet seg til å bli formenn, anleggsledere, prosjektledere og andre viktige roller.

Tiril oftedal (17)

Tiril Oftedal er en 17 år gammel jente fra Nærbø. Hun gikk bygg og anlegg VG1 på Bryne VGS og gikk deretter videre på anleggsteknikk VG2 på Øksnevad VGS. Tiril startet som lærling i vei- og anleggsfaget i år og har to år med læretid foran seg. Det var en enkel avgjørelse for Tiril å velge Risa som læreplass, da hun hadde tidligere vært utplassert i Risa og hadde god erfaring med bedriften. Tiril konkluderte med at det var hyggelige mennesker og en flott arbeidsplass. Etter læretiden vurderer hun også mulighetene som anleggsmaskinfører og lastebilsjåfør. Tiril liker å være i aktivitet, så vei- og anleggsfaget passer godt for henne. Når hun startet på ungdomsskolen var hun lei skolen, men det forbedret seg på videregående spesielt da det ble mulighet for læreplass hos Risa. På toppen av det hele synes hun at lønna er bra. På fritiden er Tiril aktiv i drilltroppen til Nærbø skolekorps og drev tidligere med håndball.

torgeir andersen (22)

Torgeir Andersen Jevne er 22 år og kommer fra Arendal. Torgeir gikk på Sam Eyde VG2 anleggsteknikk i Arendal før han flyttet til Jæren nærmere bestemt Nærbø for å starte læretiden sin i Risa. Han har nå fullført ett år av læretiden i vei- og anleggsfa get og skal ta fagbrevet til sommeren. Han trives godt og syntes jobben er variert, og i tillegg er det er mange hyggelige kollegaer. Videre vurderer han nytt fagbrev som anleggsrørlegger.

yngve hamre (18)

Yngve Hamre er 18 år og kommer fra Tasta. Yngve starter den toårige læretiden i Risa i år i veidrift og veivedlikeholdsfaget. Yngve trives veldig godt med dette fa get, det blir nesten som en livsstil og det krever beredska p noe som passer han godt og na ttarbeid synes han bare er kjekt. Han har tidligere hatt praksisplass hos Grunnservice og Risa på bussveien på Gausel. Da muligheten for en læreplass hos Risa på drift og vedlikehold åpnet seg, grep han sjansen. Han liker det varierte arbeidet og liker å kjøre bil, noe som passer godt med veidrift-jobben. På Fritiden går det mye i trening.