anette wold

RISA TIL NYE HØYDER

anette wold
RISA TIL NYE HØYDER

Våren 2023 startet Kirsten Risa prosjektet "Nye Høyder" med mål om å oppnå FNs bærekraftmål nummer 3: god helse og livskvalitet. Kirsten, tidligere eier av Jæren sportssenter, er lidenskapelig opptatt av helse og livsstil.

Kirsten erkjenner at mange i vår bransje tilbringer mye tid i ro og ikke alltid spiser den sunneste maten. Prosjektet, Risa til nye høyder, er et tilbud til ansatte som ønsker å gjøre en endring i forhold til kosthold og eller trening. Kirsten sier at hensikten er å bidra med motivasjon og hjelp til å komme i gang. Små endringer kan gi store resultat. Hun presiserer at ingen skal føle seg presset inn i prosjektet.

Kirsten reiser rundt på Risas mange lokasjoner, fra Mandal i sør til Mosjøen i nord og informerer ansatte om hva som skal til for å få en sunnere livsstil og fordelene det gir. Mange ønsker å gå ned noen kilo, mens andre vil legge på seg noen kilo. Som et symbol for dette skal det settes opp en stein som veier like mye som de nettokiloene Risa-ansatte har tatt av. I skrivende stund veier steinen ca. 800 kg.

For Kirsten er fokuset på helse viktig fordi det bidrar til bedre livskvalitet for den enkelte og smitter gjerne over på resten av familien. Hun legger vekt på ekte mat og ekte råvarer, ren og god gammeldags husmannskost.

Det kan være vanskelig å bryte gamle mønster, men Kirsten prøver likevel å dryppe inn motivasjon for å skape en endring. Kirsten og de andre ansatte som er medlemmer i gruppa «Risa til nye høyder» deler egne turer og aktiviteter for å motivere «Risafolket».

Facebookgruppen er privat kun for ansatte i Risa Gruppen. Kirsten oppfordrer flere til å bli med her!

Risa til Nye Høyder ønsker å gjøre endringer for å oppnå bedre helse og livskvalitet, uavhengig av geografisk plassering eller stilling.

«Jeg vil motivere, gi kunnskap og verktøy til å ta sunnere valg for de som ønsker det. Det viktigste er at vi har det godt og har god livskvalitet», sier Kirsten.