anette wold

Risa på haugalandet

anette wold
Risa på haugalandet

Risa Haugaland opererer i Nord Rogaland og i deler av Vestland fylke og omkringliggende områder. De har opparbeidet seg et solid rykte som en pålitelig samarbeidspartner i bransjen.

Øyvind Strange og Jon Erlend Sørhaug

Et av de største prosjektene som pågår for tiden er ferdigstillelsen av Karmsundgata for fylkeskommunen. Arbeidet omfatter bygging av 1 kilometer med vei inkludert bygging av 2 broer.
Prosjektet har en verdi på ca. 260 MNOK og har bla. involvert legging av hele 3200 meter med vann- og avløpsrør. En av de største utfordringene har vært den betydelige trafikkmengden på Karmsundgata, med hele 25 000 biler som passerer hver dag. Imidlertid har trafikkavviklingen gått over all forventning. Avdelingsleder Øyvind Stange fremhever dype grøfter som har vært nødvendige for å oppnå ønsket fall, som en av de mest utfordrende aspektene ved prosjektet.

Prosjektet er nå inne i sluttfasen og overlevering vil finne sted den 20. desember i år. Samarbeidet med fylkeskommunen har vært svært vellykket og begge parter har vært i stand til å finne gode løsninger sammen. Totalt har omtrent 50 ansatte fra Risa vært involvert i prosjektet i tillegg til 15 underleverandører. Risa har hatt opptil 10 gravemaskiner og 6-10 lastebiler samtidig for å sikre effektiv fremdrift.

Mens Risa administrasjonen i dag holder til i en midlertidig brakkerigg i Karmsundsgata, ser gjengen på Haugalandet frem til å flytte inn i et nytt bygg på industriområdet i Gismarvik. Det nye bygget vil ha en grunnflate på ca. 2000 kvadratmeter og et bruksareal på nesten 3000 kvadratmeter. Tomten er på hele 11 mål, og bygget er planlagt å være klart for innflytting i sensommeren 2024. Nybygget vil huse Risa, Jostein Myge, Rental.one samt et par eksterne leietakere.

2024 ser ut til å bli litt mer krevende i forhold til nye prosjekt,  men med grunnarbeidet for det nye Risabygget, grunnarbeid i Norønagata, en jobb i Skippergata og Odinsgate, har vi litt å gå i gang med.

Videre håper vi på en økning i utlysninger for Bypakken-prosjektet, som er forventet å utløse rundt 4,4 milliarder kroner i investeringer over de neste 15 årene.

Med en solid historie i ryggen, dyktig arbeidsstokk og et lovende fremtidsperspektiv er Risa Haugaland en avdeling som ser frem til å fortsette å levere kvalitetsarbeid innen bygg- og anleggsbransjen.