anette wold

LÆRLING-UKA PÅ EIKELAND

anette wold
LÆRLING-UKA PÅ EIKELAND

Endelig var det mulig å gjennomføre lærling-uke på Eikeland Gård igjen. Dette er noe mange har gledet seg til.

42 lærlinger var samlet i Løa og flere fra ledelsen i Risa var til stede. Vi startet tidlig onsdag morgen med innledning fra daglig leder Bjørn Risa. Lærlingene ble fortalt at de er viktige for Risa, men at det også er viktig at de leverer. Her er teori inne på løa og det er praktiske øvelser og gjennomganger ute. På kvelden hadde de team building med traktor trekking, quiz, leirdueskyting, steinløing og sandvolleyball. Innsatsen og kreativiteten var stor.

Disse dagene bor lærlingene på Eikeland Gård og får kjenne litt på lagfølelse og det å være en del av et stort firma.

På torsdagen hadde Rental.One invitert flere leverandører som sto på stander ute, og på kvelden var det sosialisering og pizzalaging i hagen hos Bjørn, litt lenger oppe i bakken. Nutella pizza var visstnok en slager.

Fredagen var temaet tenk miljø, tenk grønt og alle lærlingene ble kledd opp i grønne t-skjorter. Dagen startet med prosjektgjennomgang av et prosjekt fra A til Å etterfulgt av storfint besøk av tidligere Olje og energiminister Tina bru som tok turen innom i en travel valgkamp. Hun ble møtt av en gjeng med lærlinger kledd i grønt som ropte MDG MDG med et glimt i øye. Dette tok olje og energiminister med stor ro og hun så ut til å trives i selskap med lærlingene til Risa. Hun åpnet med å ta første spadestikk med Risa sin elektriske gravemaskin og fikk sammen med lærlingene plantet hver sitt tre. Risa har plantet 87 500 små grantrær på Eikeland som skal vokse til en klimaskog som skal binde CO2. Grana binder ti ganger mer enn løvskog. Dette er en del av det grønne skiftet sier Bjørn Risa, vi må følge med på det som skjer og vår bransje må bli flinkere til å drive grønnere. Tina Bru er imponert over det de har fått til hos Risa og understreker at det er viktig at statusen til yrkesfagene heves.

Tina Bru fikk en innføring i hva Risa gjør for å bygge opp lærlingene. Alle lærlingene samles på hovedkontoret på Nærbø før oppstart og får en innføring i Risa og gjennomgang a v HMS før de blir sendt ut på prosjektene. I EIKELANDløpet av det første året a v læretiden skal alle lærlingene innom lærilingsenteret på Eikeland Gård. Der får de opplæring etter deres behov i trygge omgivelser på gården. Vidar Skarås er opplæringsleder i Risa og står for den daglige driften av læringssenteret og han kan fortelle om en stor suksess. Alle lærlingene som har tatt fagprøve i år har bestått og 95 prosent av våre lærlinger fortsetter i Risa etter endt læretid. Det er ikke viktig for oss her på senteret at jobben gjøres raskt, men riktig. Seint og riktig er bedre enn fort og gale. Tempo får vi opp etter hvert. Lærlingene er fremtiden vår og det er de vi ønsker å bygge videre på.

Etter en vel gjennomført uke med mye faglig og sosialt innhold kunne en fornøyd gjeng dra hjem etter en fin uke på Eikeland Gård.