RisaRoar Lindefjeld

Trafikksikkerhet

RisaRoar Lindefjeld
Trafikksikkerhet

Framoverlent, på oppdrag for samfunnet. DETTE ER NAVNET PÅ TRAFIKKSIKKERHETSKAMPANJEN TIL RISA I 2016

Vi startet opp denne kampanjen i september 2016, sier HMS/kvalitetssjef Eirik Haugenes Rake. Vi ønsker å sette fokus på dette fordi det er risiko både for våre folk som jobber på anleggene og for trafikantene som ferdes i nærheten av oss når vi er på oppdrag for samfunnet. Det viser seg at 1/3 av alle som dør i trafikken er på jobb. Dette må vi ta på alvor, sier Eirik. Vi kjører en kampanje der det er viktig å fokusere på at vi skal være framoverlent i den forstand at vi hele tiden er oppmerksom på den risikoen vi kan utsette oss selv og andre for dersom vi tar snarveier. Vi vil gjerne være gode eksempler for andre. Vi er ekstremt synlige i trafikken og dersom vi foretar oss noe som ikke er bra får vi raskt høre dette fra andre trafikanter eller fra politiet. Når en person kjører uansvarlig i en Risabil så setter det hele selskapet i et dårlig lys.

Hvert år dør det 12personer i bygg og anlegg. Vi må erkjenne at vi jobber i en farlig bransje, og derfor må vi gjøre alt vi kan for å unngå ulykker. Mobilbruk er nok den store synderen og her må vi ta tak og da er det viktig at ledelsen går foran som gode eksempler.

23 døde i veiarbeidsulykker i Region Sør.

Dette er altfor høye tall og vi må gjøre noe med dette. Vi er på veien for samfunnet med store og tunge maskiner som kan utgjøre en stor risiko. Derfor kjører vi nå denne kampanjen. 

Vi i Risa jobber seriøst med HMS og vi ønsker å være en aktiv bidragsyter slik at både Risa, våre samarbeidspartnere, bransjen og samfunnet rundt oss har mest mulig nytte og glede av det vi gjør.